Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Αφεντικό» και στην Τούμπα

«Αφεντικό» και στην Τούμπα
Ο Ολυμπιακός συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα και λίγες μέρες μετά τον ευρωθρίαμβο στο Λονδίνο πέρασε από την Τούμπα επικρατώντας στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με 2-0. 
 
Απολύτως ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί οι ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη και σκόρερ τους Ιντέγε (27') και Μιλιβόγεβιτς (35'), ενώ στη συνέχεια και στην αντίδραση του ΠΑΟΚ ο Ρομπέρτο έδειξε την κλάση του κρατώντας το προβάδισμα και τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του. 
 
Οι ερυθρόλευκοι με υποδειγματική τακτική από τον Σίλβα νίκησαν στην Τούμπα μετά από 3,5 χρόνια, με το ίδιο σκορ εκείνου του αγώνα επί Βαλβέρδε, τον Φλεβάρη του 2012. Έκαναν το 6 στα 6 στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν με το απόλυτο περιμένοντας τώρα μετά τη διακοπή την ΑΕΚ στο Φάληρο.
 
Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αποτελεσματικότητά του καθώς έκανε δύο τελικές προς την εστία από τις 9 του και έβαλε ισάριθμα γκολ! Ενώ ο ΠΑΟΚ με 62-38 κατοχή και 11-1 κόρνερ δεν μπόρεσε να σκοράρει. Με το ένα εκ των γκολ του Ολυμπιακού να προέρχεται από το μοναδικό κόρνερ που κέρδισε!
Ο ίδιος ο Τούντορ πάντως παραδέχτηκε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού που για ένα ακόμη ματς ήταν άψογα καθοδηγούμενος από τον προπονητή του και είχε πολύ καλή οργάνωση σε κάθε τομέα του παιχνιδιού του.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα της Άρσεναλ (Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ αντί Σαλίνο, Καμπι΄πασο, Πάρντο), ενώ ο ΠΑΟΚ με δύο σε σχέση με την ενδεκάδα της Ντόρτμουντ (Αθανασιάδης και Πέλκας αντί Μπερμπάτοφ, Σάμπο).
Ο Σίλβα επέμεινε στο 4-2-3-1 με τον Ιντέγε στην κορυφή και τον Φορτούνη «δεκάρι» ενώ κράτησε τον Κασάμι στον άξονα. Ο Τούντορ άφησε το σχήμα με τους τρεις χαφ που δοκίμασε στην Ευρώπη και επέλεξε το γνώριμο 3-4-2-1, με τους Μακ και Πέλκα πίσω από τον Κλάους.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο αποφασιστικά στο ματς με οραξάτο τον Ντουρμάζ και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 5 όταν ο Σουηδός πήρε την πάσα του Φορτούνη, ξέφυγε από τον Κωνσταντινίδη και σέντραρε στην μικρή περιοχή αλλά ο Φορτούνης δεν πρόλαβε υπό την πίεση και του Τζαβέλλα.
Στο 18 ο ΠΑΟΚ απείλησε αλλά η σέντρα του Μακ και το σουτ του Ροντρίγκες δεν πήγαν προς την εστία.
Στο 27 ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ του Ιντέγε στην ερυθρόλευκη καριέρα του. Ο Κωνσταντινίδης ήταν στο έδαφος τραυματίας, οι συμπαίκτες του συνέχισαν το ματς, έχασαν την μπάλα, ο Φορτούνης βρήκε τον Ιντέγε στην περιοχή κι αυτός αφού απέφυγε τον Κόστα με προσποίηση πλάσαρε υποδειγματικά τον Όλσεν.
Μέχρι να συνέλθει ο ΠΑΟΚ από το σοκ, δέχτηκε και το δεύτερο γκολ στο 35'. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μιλιβόγεβιτς με έξοχη κεφαλια σημάδεψε σωστά στην γωνία του Όλσεν για το 0-2.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ αντέφρασε και είχε δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσει. Στο 39' ο Μακ ελίχθηκε στην περιοχή αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Ρομπέρτο. Ενώ στο 45 ο Αθανασιάδης πρόλαβε τους Σιόβα και Μποτία, αλλά και την έξοδο του Ρομπέρτο, τσίμπησε τη μπάλα αλλά την είδε να περνάει λίγο πάνω από την εστία σε μια πολύ σημαντική φάση του ματς.
Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες σημαντικές φάσεις στο δεύτερο μέρος με τον Μπερμπάτοφ στο γήπεδο, αλλά ο Ρομπέρτο έκανε σπουδαία επέμβαση στο απευθείας πλασέ του Βούλγαρου στο 54'.
Στο 59 ο Αθανασιάδης σούταρε από καλή θέση αλλά ο Κασάμι έδιωξε πριν η μπάλα πάει προς το τέρμα, ενώ ο Ρομπέρτο έκανε διπλή απόκρουση σε κεφαλιά του Τζιόλη και σουτ του Βίτορ στο 73'.
Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε περισσότερο να δέσει κι άλλο την άμυνά του, η είσοδος του Καμπιάσο βοήθησε σε αυτό και η μοναδική ευκαιρία του στην επανάληψη ήταν ένα σουτ του Ντουρμάζ λίγο άουτ στο 75' Η δουλειά όμως είχε γίνει από το πρώτο μέρος.
Ο Γιάχος είχε σημαντικό πρόβλημα στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ θα μπορούσε να δώσει πέναλτι στο 5 σε μαρκάρισμα του Τζαβέλλα στον Φορτούνη. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Ντουρμάζ, Τζαβέλλας, Κασάμι, Κόστα, Σεμπά και Μποτία.
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κάτσε, Τζιόλης, Πέλκας (46 Μπερμπάτοφ), Κωσταντινίδης (29 Κίτσιου-73 Ζάιρο), Ροντρίγκες, Μακ. Αθανασιάδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85 Σαλίνο), Μασουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (63 Καμπιάσο), Σεμπά, Ντουρμάζ, Ιντέγε (67 Φινμπόγκασον)
http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου