Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Στους 86 οι νεκροί από το μακελειό στην Άγκυρα

Νεότερος απολογισμός από το τουρκικό υπουργείο Υγείας αναφέρει πως στην διπλή έκρηξη, που χτύπησε συγκέντρωση συνδικάτων και του φιλοκουρδικού HDP έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 86 άτομα και έχουν τραυματιστεί άλλοι 186, μεταξύ των οποίων 28 που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Σελαμί Αλτινόκ, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι υπήρχαν κενά στην ασφάλεια.
Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν στο Reuters πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και εξετάζουν τις αναφορές για βομβιστές αυτοκτονίας.
Το ΡΚΚ αναμενόταν το Σαββατοκύριακο να προχωρήσει σε δήλωση για την στάση του εν όψει των εκλογών. Μετά την επίθεση, το PKK ανακοίνωσε πως καλεί τα μέλη του να αναστείλουν πριν τις εκλογές την ένοπλη δραστηριότητα «εκτός εάν δεχθούν επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου