Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Νίκη με Παναθηναϊκή ψυχή

Νίκη με Παναθηναϊκή ψυχή
Ένας ψυχωμένος Παναθηναϊκός, βγαλμένος από τις παλιές καλές (ευρωπαϊκές) εποχές του, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (2-1) επί της Κλαμπ Μπριζ στον γ’ προκριματικό γύρο, που του δίνει ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 10’ και έχασαν πέναλτι στο 33’, κατόρθωσαν να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή παίζοντας μάλιστα με δέκα παίκτες από το 44’ λόγω αποβολής του Σάντσεθ. Με σκόρερ τον Μπεργκ και τον Καρέλη το Τριφύλλι επικράτησε της Μπριζ 2-1 και ταξιδεύει στο Βέλγιο την ερχόμενη εβδομάδα έχοντας μεν στις βαλίτσες του ένα εύθραυστό σκορ, το οποίο όμως δίνει προβάδισμα στους Πράσινους. Αλλωστε η Μπριζ έδειξε ότι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ομάδα-φόβητρο…

Α’ ημίχρονο
Ο Παναθηναϊκός προτού καλά καλά προλάβει να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Η άμυνα των Πρασίνων έκανε και πάλι το… θαύμα της καθώς στην πρώτη επίσκεψη της Μπριζ δέχθηκε γκολ από το πουθενά. Στο 10’ ο Βανάκεν σέντραρε από τα δεξιά προ του Σάντσεθ, ο Κοτσόλης «κόλλησε» στη γραμμή του τέρματος και ο Μπομπό βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη του Βέμερ γράφοντας το 1-0 με κεφαλιά.

Ο αιφνιδιασμός και το σοκ που υπέστη ο Παναθηναϊκός ήταν φανερός. Μάλιστα στο 12’ η Μπριζ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της καθώς ο Βανάκεν έπειτα από συρτή σέντρα του Σάντσεθ βρέθηκε αμαρκάριστος απέναντι στον Κοτσόλη αλλά για καλή τύχη του Τριφυλλιού αστόχησε.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 23’ με εξαιρετικό σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή που κατέληξε λίγο άουτ, ενώ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Μπεργκ. Το Τριφύλλι κέρδισε πέναλτι στο 32’ (ο Καρέλης ανατράπηκε από τον Μέχελε) ο Σουηδός ανέλαβε την εκτέλεση, η οποία όμως δεν ήταν καλή δίνοντας την ευκαιρία στον Μπρουζες να αποκρούσει…

Ο Μπεργκ όμως δεν πτοήθηκε και στο 37’ ρέφαρε για το χαμένο πέναλτι. Ο Νίνης σέντραρε από τα δεξιά και ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού την τελευταία διετία ισοφάρισε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός ξαναπαίρνει τον έλεγχο του αγώνα, ήρθε ο Ρώσος διαιτητής για να εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Για ένα δυνατό μαρκάρισμα του Σάντσεθ στον Ντιαμπί στο 44’, αρχικά έβγαλε την κίτρινη κάρτα και εν συνεχεία έπειτα από υπόδειξη του τέταρτου άλλαξε την απόφασή του τιμωρώντας τον με απευθείας κόκκινη.

Β’ ημίχρονο
Ο Αναστασίου θέλησε να αλλάξει τον προσανατολισμό της ομάδας, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Τριανταφυλλόπουλο και Λαγό αντί του Νίνη και του Ατζαγκούν, προκειμένου να κλείσει τους χώρους. Ο Τριαντα έπαιξε στόπερ με τον Ταυλαρίδη, ενώ την τριάδα στα χαφ αποτέλεσαν οι Λαγός, Κουτρουμπής και Ζέκα. Παρέμειναν επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ και Καρέλης.

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να ελέγξει το παιχνίδι και να ρίξει τον ρυθμό. Παρέμεινε ωστόσο επιρρεπής στα αμυντικά λάθη με την είσοδο του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος στο 61’ έχασε τον Ντιαμπί που όμως νικήθηκε από τον Κοτσόλη στο τετ α τετ.

Το χέρι-δώρο του Μπομπό εντός περιοχής στο 65’ άλλαξε εκ νέου τα δεδομένα στο παιχνίδι καθώς ο Ρώσος διαιτητής ορθός έδωσε πέναλτι. Ο Καρέλης εκτέλεσε εύστοχα στη δεξιά γωνία του Μπρούζες δίνοντας προβάδισμα (2-1) στο Τριφύλλι.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι. Οι παίκτες του έτρεξαν πολύ, έδωσαν και την ψυχή τους, ήταν σωστοί τακτικά και κράτησαν την Μπριζ μακριά από το τέρμα του Κοτσόλη.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Σάντσεθ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46’ Ατζαγκούν), Νίνης (46’ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74’ Λουντ), Μπεργκ.

Κλαμπ Μπριζ: Μπρούζες, Ντε Φο (80’ Κουλς), Ντε Μποκ, Ντουάρτε, Μέχελε, Σίμονς, Μπόμπο (72’ Ντε Σούτερ), Βόρμερ, Βανάκεν, Βάσκεθ (59’ Ισκέρδο), Ντιαμπί.
http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου