Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αν οι δημοσκοπήσεις είναι αληθινές, τότε φεύγετε να φεύγουμε.

06-pash-thysia-paramonh-xoras-sto-eyroΠρο ημερών δημοσιεύτηκε μια δημοσκόπηση της εταιρίας GPO για το MEGA. Τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης είναι άκρως ενδιαφέροντα. Μην ρωτήσει κάποιος αν πρέπει να πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις ή όχι. Δεν έχει σημασία το ερώτημα αυτό γιατί, όπως και να έχει το πράγμα, αυτό που πιστεύει πραγματικά ο λαός και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι μια αλληλοτροφοδοτούμενη διαδικασία, όπου το ένα επηρεάζει το άλλο.
Κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις στην πιο πάνω δημοσκόπηση έχουν ως εξής:
Α) Εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της, πιστεύετε ότι αυτή πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα για να την εγκρίνει ο λαός;
ΟΧΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ το 61,9%, ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ το 37%.
Β) Σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, πιστεύετε ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε νέες βουλευτικές εκλογές;
ΟΧΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 72,2%, ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 26,3%.
Γ) Πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ή πρέπει οδηγηθούμε σε ρήξη;
ΣΥΜΦΩΝΙΑ 78,1%, ΡΗΞΗ 17,9%.
Δ) Θεωρείτε ότι η χώρα μας θα πρέπει να μείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη;
ΝΑΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 75,6%, ΟΧΙ και ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 22,8%.
Αν πράγματι η γνώμη του ελληνικού λαού είναι η πιο πάνω, απορούμε γιατί ο κ. Τσίπρας το κουράζει το πράγμα και δεν σπεύδει αμέσως να παραχωρήσει τη χώρα στους τοκογλύφους δανειστές.
Αν πράγματι η γνώμη του λαού είναι η πιο πάνω, τότε βλέπουμε πως με συντριπτική πλειοψηφία ο λαός θέλει συμφωνία και ευρώ πάση θυσία, αλλά δεν θέλει ο ίδιος να αναλάβει καμία ευθύνη, ούτε με δημοψήφισμα ούτε με εκλογές. Απλά θέλει να παραπονιέται μετά για τους κακούς πολιτικούς.
Αν πράγματι η γνώμη του λαού είναι η πιο πάνω, αναρωτιόμαστε τι κάνουμε εμείς εδώ μέσα στο διαδίκτυο και σε ποιους απευθυνόμαστε. Είμαστε μάλλον φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου