Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ο Γερμανικός στρατός προσέλαβε Ιμάμη για την θρησκευτική υποστήριξη 1.600 μουσουλμάνων στρατιωτών

german-soldiers_

Αλλάζουν οι εποχές και οι αντιλήψεις ακόμη και στον γερμανικό στρατό (Bundeswehr). Η παρουσία ενός αριθμού περίπου 1600 Γερμανών  μουσουλμάνων στο θρήσκευμα στρατιωτών, «απαιτεί», σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, την πρόσληψη ενός Ιμάμη, αναφέρει σε άρθρο του το τουρκικό πρακτορείο Anadolou  .     
Έτσι ο γερμανικός στρατός προχώρησε στην πρόσληψη του πρώτου μουσουλμάνου ιμάμη για την διεκπεραίωση των θρησκευτικών καθηκόντων,  του όλο και  αυξανόμενου αριθμού  μουσουλμάνων στρατιωτών, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ.
«Το Ισλάμ έχει γίνει η τρίτη μεγαλύτερη θρησκεία στην Γερμανία, και προσπαθούμε να καταλάβουμε αν θα ήταν δυνατό για τους μουσουλμάνους στρατιώτες μας, να έχουν το δικό τους ιερέα», δήλωσε εκπρόσωπος του Γερμανικού στρατού ( Bundeswehr)  στην εφημερίδα Bild.
Ο στρατός αποφάσισε νωρίτερα αυτό το μήνα να ανοίξει ένα νέο κέντρο θρησκευτικών υπηρεσιών  στη δυτική πόλη  Koblenz, δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα.
Από το 1960 , για τους καθολικούς και τους προτεστάντες  Γερμανούς στρατιώτες προβλέπεται η θρησκευτική διδασκαλία  στον  γερμανικό στρατό, έτσι σήμερα το 2015, αποφασίσθηκε η διευκόλυνση και των Μουσουλμάνων .
Σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η Γερμανία διαθέτει τον δεύτερο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στη Δυτική Ευρώπη μετά τη Γαλλία. Μεταξύ των τεσσάρων εκατομμυρίων μουσουλμάνων στην χώρα, τα τρία εκατομμύρια είναι τουρκικής προελεύσεως.
Ο Μουαμάρ καντάφι, της Λιβύης, είχε δηλώσει κάποτε : «Υπάρχουν σημάδια ότι ο Αλλάχ θα χαρίσει τη νίκη στο Ισλάμ στην Ευρώπη, χωρίς σπαθιά, όπλα και κατακτήσεις. Δε χρειαζόμαστε τρομοκράτες, δε χρειαζόμαστε επιθέσεις αυτοκτονίας. Οι πάνω από 50 εκατομμύρια μουσουλμάνοι θα την κάνουν ήπειρο ισλαμική σε λίγες δεκαετίες».
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 53 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Ευρώπη. Η Γερμανική κυβέρνηση λέει ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί στα επόμενα 15 χρόνια, φτάνοντας στα 104 εκατομμύρια.
Καταλάβατε τώρα τι ακριβώς συντελείται το τελευταίο διάστημα με την ανεξέλεγκτη ροή προσφύγων από την Τουρκία και την Λιβύη  προς την ευρωπαϊκή ήπειρο.  


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου