Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Επείγουσα έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη -Στον εισαγγελέα οι δύο φύλακες

Επείγουσα έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη -Στον εισαγγελέα οι δύο φύλακες

Επείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.
Στο έγγραφό της η κ. Κουτζαμάνη ζητά να διακριβωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων και να εξεταστούν μάρτυρες με ανωμοτί καταθέσεις.
Ζητά επίσης να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα. Δήλωση για το θέμα έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «κάθε απόδραση αποτελεί μια αστοχία».
Η δήλωση του υπουργού: «Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας. Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης.
Οι δύο φρουροί που ήταν έξω από το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη την ώρα που πιθανολογείται ότι απέδρασε θα δώσουν κατάθεση στον εισαγγελέα.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου