Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Χαμός στο Βόιο-Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς καταγγέλουν το Δήμο για απολύσεις!!!-Έρχονται νέεςαντιδράσεις!

neo-emblhma-dhmou-boiouΟι εργαζόμενοι του ΝΠΔΔ του Δήμου Βοϊου  Κοζάνης καταγγέλλουμε όπως και οι συνάδελφοί μας στα ΚΔΑΠ Δήμου Βοϊου,
την 16/2015 απόφαση του Δήμου για μη ανανέωση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βοϊου.
Παρότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ`αριθμόν 7057/25-2-2015 εγκύκλιο για προγραμματισμό προσλήψεων που εξέδωσε ,ζητούσε την υποβολή αιτημάτων για την ανανέωση ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων ΕΣΠΑ πχ. Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, ο Δήμος Βοϊου αποφάσισε να προβεί σε υποβολή αιτήματος ανανέωσης μόνο για δύο από τις δεκατρείς συμβάσεις ,παρ`όλου που αυτό είναι παράνομο και θα`πρεπε να το κάνει για όλες ,από τη στιγμή που οι συμβάσεις αυτές επισυνάπτονται στα πλαίσια Ευρωπαϊκού προγράμματος που συνεχίζεται κανονικά. όταν σε άλλους Δήμους της χώρας η ανανέωση θεωρείται και είναι δεδομένη.
Με αυτή του την απόφαση ο Δήμος Βοϊου  στερεί το δικαίωμα εργασίας των απασχολουμένων στη δράση και παρ`όλου που κάποιες ειδικότητες υπήρχαν δεν τις ανανεώνει και προχωράει είτε σε εκ νέου προκύρηξη με τις ίδιες ειδικότητες είτε σε αντικατάσταση αυτών.
Ζητάμε από το Δ.Σ  του Νομικού Προσώπου να αποσύρει την απόφαση αυτή για να διορθώσει την αδικία που συντελείτε σε μια ομάδα εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασίες ΑΣΕΠ και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες μέχρι σήμερα.
Οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία και ζητούν τη συμπαράσταση όλων ,της κοινωνίας και της πολιτείας ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας σ`αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε όλοι μας.
http://kozanimedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου