Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

«Λευκή πετσέτα» πετάει ο Σαμαράς

Την τακτική Καραμανλή όταν συνειδητά παρέδωσε την εξουσία στον Γ. Παπανδρέου και στο ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει και ο Αντώνης Σαμαράς...
έναντι του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος των ευρωπαϊκών απαιτήσεων και των μεγάλων εσωτερικών πιέσεων . Η κατάσταση θεωρείται πλέον ως μη αναστρέψιμη αφού όλες οι δημοσκοπήσεις είναι αρνητικές και ο πρωθυπουργός φέρεται διατεθειμένος ¨να πετάξει λευκή πετσέτα¨ όπως συνηθίζεται να λέγεται στην πυγμαχία.

Του Βαγγέλη Νιάκα

Τα μυστικά γκάλοπ που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβαίνει το 3-4% και να προσεγγίζει το 8-10%, η προσπάθεια εκλογής Προέδρου συναντά μεγάλες δυσκολίες που την καθιστούν πρακτικά αδύνατη οπότε η λύση των εκλογών μοιάζει αναπόφευκτη. Δεν θέλει όμως και να πέσει αμαχητί για αυτό και δρομολογεί αποπροσανατολιστικές μεθοδεύσεις και επιμένει ότι ¨Πρόεδρος θα βγει στην τρίτη ψηφοφορία¨ για να σωθούν τα προσχήματα.
Αντίδοτο για την ήττα είναι η άποψη που διατυπώνεται ότι η κυριαρχία ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ¨΄ενα μικρό διάλειμμα¨και ότι η συντηρητική παράταξη ¨θα επανέλθει στην εξουσία όταν η χώρα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της¨.

Για προσφυγή σε εκλογές πιέζει και ο Ε. Βενιζέλος που φοβάται την πιθανή κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στο μέλλον, ιδιαίτερα μετά την πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς κατέληξε στην απόφαση να παραδώσει την εξουσία στον κ. Τσίπρα επειδή είναι αδύνατο να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της τρόϊκα που ζητά και νέα αντιλαϊκά μέτρα και την οργή των πολιτών που – αντθέτως – απαιτούν αποκατάσταση των αδικιών. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, η προσφυγή στις κάλπες είχε προαποφασιστεί πριν την επιλογή του Στ. Δήμα για την προεδρία, στην περίπτωση που η πρώτη ψηφοφορία δεν ήταν ικανοποιητική.


Ενδεικτικό του κλίματος είναι άλλωστε και αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος στον κ. Τσίπρα: ¨Αγόρι μου γιατί βιάζεσαι να πέσεις στα σκ@τ@; Μόλις γίνεις πρωθυπουργός θα σε πη@@@@ξουν!¨. Ηδη επίλεκτα στελέχη που βρίσκονται κοντά στους Σαμαρά και Βενιζέλο έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία...

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου