Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η δίμηνη παράταση

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, και προβλέπει τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος
Ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας η δίμηνη παράταση του μνημονίου, που κατατέθηκε μαζί με μια σειρά τροπολογιών, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά την ίδρυση Παρατηρητηρίου για την Άνοια.
Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, τόνισε πως σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα θα χρησιμοποιηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κάτι που θα περιορίσει την χρηματοδότηση στην ιδιωτική οικονομία.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι κατανοητό ότι οι ανάγκες χρηματοδότησης του κράτους αυξάνονται. Αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα περιορίσει τις δυνατότητες της χρηματοδότηση της ιδιωτικής οικονομίας», προειδοποίησε ο κ. Χαρδούβελης επισημαίνοντας ότι οι  χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2015 έχουν ως εξής:
– το επόμενο τρίμηνο υπάρχει ανάγκη πληρωμής σωρευτικά στα περίπου 4,5 δισ. ευρώ.
– υπάρχει ακόμη περαιτέρω ανάγκη κάλυψης των εντόκων γραμματίων που λήγουν στο διάστημα αυτό, η οποία «αναμένεται να καλυφθεί κυρίως από ξένα ταμεία και άλλους επενδυτές εφόσον υπάρξει επίτευξη συμφωνίας», είπε ο κ. Χαρδούβελης.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου