Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και βασιλικό

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: ΤαψίΤηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4-6 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • 1 κ.σ. βασιλικός
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξυσμα του)
  • αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Αναμειγνύουμε τη φέτα με το βασιλικό και γεμίζουμε το κοτόπουλο κάτω από την πέτσα του. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα την πέτσα (και την αφαιρούμε πριν το σερβίρισμα).
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240οC.
  3. Σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπούτια και τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε και το στήθος με την πέτσα προς τα κάτω.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο, στην πάνω σκάλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με καρότα γλασέ.
www.cooklos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου