Κοτόπουλο γεμιστό με φέτα και βασιλικό
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 100 γρ. τυρί φέτα
- 1 κ.σ. βασιλικός
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (ο χυμός και το ξυσμα του)
- αλάτι
Διαδικασία συνταγής
- Αναμειγνύουμε τη φέτα με το βασιλικό και γεμίζουμε το κοτόπουλο κάτω από την πέτσα του. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδα την πέτσα (και την αφαιρούμε πριν το σερβίρισμα).
- Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 240οC.
- Σε τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μπούτια και τις φτερούγες κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε και το στήθος με την πέτσα προς τα κάτω.
- Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί.
- Μεταφέρουμε το φαγητό στο φούρνο, στην πάνω σκάλα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 220οC και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με καρότα γλασέ.
www.cooklos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου