Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα για ΠΑΟΚ - Κατέρρευσε στην γ΄ περίοδο και διασύρθηκε από τον Ολυμπιακό

Βαριά ήττα με 80-55 υπέστη ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη του Δικεφάλου στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Μελανό σημείο στο ματς τα συνεχή υβριστικά συνθήματα για τη Θεσσαλονίκη και τον Λευκό Πύργο από τους φίλους των Πειραιωτών.

Ο Δικέφαλος στάθηκε ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα και γνώρισε τον διασυρμό καταρρέοντας στο τρίτο δεκάλεπτο. Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου είχε σε άσχημη μέρα τους ψηλούς του και έμοιαζε ακίνδυνο μέσα στη ρακέτα. Χαραλαμπίδης και Κάρτερ πάλεψαν όσο μπόρεσαν. Επίσης, οι «ασπρόμαυροι» αστόχησαν και σε αρκετά μακρινά σουτ στην γ΄ περίοδο, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που διεύρυναν τη διαφορά σκοράροντας έξω από τα 6,75. Η έκβαση της αναμέτρησης κρίθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς ο ΠΑΟΚ σκόραρε μόλις 11 πόντους ενώ δέχτηκε 26. Κορυφαίος των νικητών ο Σπανούλης με 15 πόντους. Πλέον ο Ολυμπιακός έχει 6-1 νίκες ενώ ο ΠΑΟΚ 5-1 (ένα ματς λιγότερο, το αναβληθέν με ΠΑΟ στο Παλατάκι).
Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει ανταγωνιστικά με τις δύο ομάδες να επιχειρούν αρκετά σουτ τριών πόντων. Οι γηπεδούχοι με ένα σερί 10-0 ξέφυγαν για πρώτη φορά στο σκορ στα μισά της δεύτερης περιόδου, πραγματοποιώντας το 29-19. Από κει και έπειτα διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα άνω των 10 πόντων, με τον ΠΑΟΚ ωστόσο να καταφέρνει να μειώσει και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου στο -9 (40-31). Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όμως ήταν καταστροφικό για τους Θεσσαλονικείς. Ο ΟΣΦΠ έτρεξε ξανά ένα σερί 10-0 φτάνοντας στο 50-31 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν με τη διαφορά να κυμαίνεται στους 20 πόντους και άνω. Μάλιστα υπήρξαν και ορισμένες θεαματικές φάσεις. Ο ΠΑΟΚ πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ζιελόνα Γκόρα στην Πολωνία, ώστε να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.
Δεκάλεπτα: 18-13, 40-31, 66-42, 80-55.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7, Χάντερ 10, Ντάνστον 3, Σπανούλης 15, Ντάρντεν 11, Σλούκας 5, Λαφαγιέτ 8, Μουράτος, Χριστοδούλου, Αγραβάνης 11, Μάντζαρης 10, Καββαδάς.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 6, Λιάπης 2, Χαραλαμπίδης 12, Κάρτερ 10, Κακαρούδης 4, Τσόχλας 5, Δέδας 5, Μαργαρίτης 2, Κώττας, Όντουμ 1, Βον 2, Σαλούστρος 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου