Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λύκε που είσαι;

What-can-we-learn-from-others-success-storiesΕισαι εδώ; Είσαι εκεί; Μήπως εισαι αλλού;
Και αν δεν εισαι λύκος ,τότε τι είσαι; Και κυρίως πότε είσαι;
Αυτό που συμβαίνει στην ελλάδα την χώρα του φωτός , λέω, δεν έχει όρια ούτε προηγούμενο.
Επειδή το έψαξα λίγο, μίλησα και με δυο τρεις σοβαρούς ανθρώπους που το έχουν το θέμα έχω μείνει λίγο έκπληκτος με το δούλεμα που πέφτει. Έχω απέναντι μου τους τηλεαρχαιολόγους /τηλεπερσόνες, ανθρώπους που προφανώς έχοντας καταχαρεί που κέρδισαν το 10 λεπτά δημοσιότητας που ονειρεύονταν στην ζωή τους, είναι πρόθυμοι, πως να το πω ευγενικά, να πουν οτι μαλακία τους έρθει στο κεφάλι, ή μάλλον ότι ξέρουν ότι τα κανάλια και οι άνθρωποι θέλουν 
να ακούσουν απο εκείνους.
Λοιπόν για να τελειώνουμε και για να προετοιμάσω εκείνους που έχουν την επιθυμία να με ακούσουν, αυτό το μνημείο ότι και αν είναι, με την καμμία δεν ανήκει στην εποχή που έζησε ο μεγάλος αλεξανδρος, ή γενικά εποχή που άκμασε η Μακεδονία.Σοβαροί άνθρωποι, ΣΟΒΑΡΟΙ το τονίζω, το τοποθετούν ανάμεσα στον  2 (μετα βίας) με 1 αιώνα π.χ. Οι καρυάτιδες αυτό φανερώνουν..Για να κάνω ένα μικρό μάθημα στους αγαπητούς ειδήμονες η ρωμαϊκή περίοδος καλύπτει απο το 146 π.χ μέχρι το 330 μ.χ.Οπως καταλαβαίνει λοιπόν κανεις,η ρωμαϊκή περίοδος ειναι μεταγενέστερη της ελληνιστικής (323-146 π.χ) στην οποία έζησε ο μεγάλος Αλέξανδρος ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΙ. Οταν λέω όλο εννοώ όλο. Ακόμα και τα παιδιά του, και τα εγγόνια του. Ειναι λοιπόν εξαιρετικά πιθανό ο τάφος αυτός -αν τελικά είναι τάφος, να ανήκει στους ρωμαικούς χρόνους.
Γκε γκε;Το οτι έχει το ταφικό κτίσμα την μορφή μακεδονικού, ΔΕΝ σημαίνει ότι έγινε εκείνη την περίοδο, ούτε ότι χτίστηκε από μακεδόνες, αλλά πολύ αργότερα από κάποιον προύχοντα της περιοχής που απλά ήθελε κάτι μεγαλοπρεπές. Που να φανταζόταν τότε ο φραγκάτος τυπάς, ότι χιλιάδες χρόνια μετά θα μπέρδευε ολόκληρη χώρα με τα καμώματα και τις επιθυμίες του…Οι δε τρύπες απο τις οποίες θα μπουν οι σημερινοί  αρχαιολόγοι σημαίνει ένα και μόνο πράγμα, ότι έχει συληθεί χρόνια αν οχι αιώνες πριν. 
Οπότε αν όχι από την σημασία που έχει κάθε αρχαίο μνημείο, αλλά από τις μαλακίες που πέταξε ο σαμαράς και τα υπουργεία του καθώς και οι χαρωποί αρχαιολόγοι γύρω του, άνθρακας ο θησαυρός.Νο σαξες στορυ ,νο η (αυτονόητη ) απόδειξη για την ελληνικότητα της μακεδονίας.
Το μνημείο ειναι σημαντικό απο μόνο του βέβαια αλλά χαλά την συνταγή των ηλιθίων και πανηλίθιων.Ο πρωθυπουργος ξαφνικά ξέχασε την ελληνικότητα στην πρόσφατη ομιλία του, και μίλησε για διεθνές μνημείο.Εποχής άγνωστης πλέον.Επικοινωνιολόγοι, ειδικοί ,πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όλοι σε έναν κουβά.  Και τους αξίζει όσο δεν πάει.  Και βέβαια θα καλύψουν την παταγώδη ανοησία που έκαναν.  Πως;  Ε, μα οι ανασκαφές θα πάρουν χρόνο...για πάντα ένα πράγμα, και το θέμα θα αρχίσει να αποσύρεται από τις συζητήσεις και την δημοσιότητα.
Σε λίγο θα αποτελεί γλυκιά ανάμνηση, σχέδιο πετυχημένο πολλές φορές στο παρελθόν.Ο ελληνας ξεχνάει....Για αυτο έχουμε φτάσει εκεί που φτάσαμε εξάλλου.
Κωνσταντίνος Δροσάκης
oxafies.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου