Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σεφτέ με Καπετάνο, Κλέιτον η Ξάνθη


Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Ξάνθη απέναντι στον Λεβαδειακό, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της νίκης στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Παντελής Καπετάνος και ο Σίλβα Κλέιτον πέτυχαν τα δύογκολ των γηπεδούχων και χάρισαν το πρώτο τρίποντο στην Skoda.
Α' ημίχρονο:
Η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας και γενικά την υπεροχή στο παιχνίδι ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι πίεζαν καθώς έψαχναν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα κάτι που δεν είχε γευτεί και ο Λεβαδειακός . Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν κατά κύριο λόγο την άμυνα τους και προσπαθούσαν να βγουν μπροστά και να φανούν απειλητικοί είτε στην κόντρα επίθεση είτε με στημένες μπάλες. Μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα ο Ρούντι θα βγάλει την σέντρα αλλά ο Καπετάνος, που ήταν φανερό πως έψαχνε το γκολ, δεν καταφέρνει για λίγο να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 8' ο Λουσέρο θα κάνει ένα σουτ, μετά από κομπίνα σε στημένη μπάλα, ο Στρατηλάτης θα μπλοκάρει. Στο 25' Ο Λεβαδειακός θα χάσει μία καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, μετά απο σύγχυση στην περιοχή της Ξάνθης, η μπάλα στρώνεται στον Μάντζιο ο οποίος κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά απομακρύνουν οι αμυντικοί της Skoda. Στο 37' ο Καπετάνος βρήκε αυτό που έψαχνε. Ο Μπαξεβανίδης θα βγάλει μία κάθετη μπαλιά προς τον Καπετάνο, ο οποίος είναι με πλάτη στο τέρμα, εκείνος θα γυρίσει και θα βρεθεί φάτσα με τον Στρατηλάτη, τον οποίο θα νικήσει και θα ανοίξει το σκορ. Το 1-0 θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος του ημιχρόνου χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να δημιουργήσει ευκαιρία ή να φανεί απειλητική.
Β' ημίχρονο:
Η υπεροχή της Ξάνθης ήταν εμφανής στο δεύτερο μέρος και έψαχνε το δεύτερο τέρμα για να τελειώσει το παιχνίδι. Ο Λεβαδειακός δεν μπορούσε να απειλήσει παρά μόνο στα τελευταία λεπτά και παρότι έπαιζε με 10 από το 77' μετά την αποβολή του Ζίτο. Στο 54' η Ξάνθη απειλεί με τον Κλέιτον να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και βγαίνει τετ α τετ με τον Στρατηλάτη ωστόσο ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων προλαβαίνει και μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Βούκσεβιτς βγάζει την κάθετη για τον Παππά ωστόσο ο Κυριακίδης είναι σε ετοιμότητα και μπλοκάρει. Στο 59 ο Ρούντι για την Ξάνθη βγάζει συρτή σέντρα και ο Λουσέρο μόνος του δεν προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 65' ο Κλέιτον εκτελεί από δεξιά ένα φάουλ, ο Καρυπίδης πιάνει την κεφαλιά και ο Στρατηλάτης με δεύτερη προσπάθεια μπλοκάρει. Ένα λεπτό αργότερα ο Κλέιτον και πάλι βγάζει την κάθετη για τον Σολτάνι ο οποίος δεν προλαβαίνει την έξοδο του Στρατηλάτη. Στο 79' ο Σολτάνι βγαίνει τετ α τετ με τον Στρατηλάτη μετά από μπαλιά του Καπετάνου αλλά του σουτ που κάνει περνάει ψηλά άουτ. Στο 86' ο Λεβαδειακός θα απειλήσει με τον Μπονταγκαράι με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής ωστόσο η μπάλα κοντράρει και φεύγει κόρνερ. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μπονταγκαράι κάνει ένα τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή και ο Κυριακίδης με δυσκολία διώχνει σε κόρνερ. Στο 90' η Ξάνθη θα πετύχει το δεύτερο γκολ με τον Σολτάνι να βγάζει την σέντρα από αριστερά και τον Κλέιτον ανενόχλητο να πλασάρει τον Στρατηλάτη για το 2-0.
Που κρίθηκε: Η Ξάνθη ήταν ανώτερη ειδικά στο δεύτερο μέρος και ο Παντελής Καπετάνος φαινόταν πως έψαχνε πολύ το γκολ.

Παίκτης από χρυσάφι: Ο Παντελής Καπετάνος που με το γκολ του "έλυσε" τα πόδια των συμπαικτών του και έβγαλε πάνω από την ομάδα του το άγχος.

Η σφυρίχτρα: Σωστές αποφάσεις χωρίς να επηρεάσει το παιχνίδι ο Κουτσιαύτης. Σωστή και η αποβολή του Ζίτο. Ίσως να έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη και στον Γεωργίαδη στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Skoda Ξάνθη (Νεντίδης): Κυριακίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Κομεσίδης, Ρούντι (63' Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ολιβέιρα (50' Κλέιτον), Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Καπετάνος (79' Ράνος).
Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Κώτσιος, Τόμας (82' Πρόγιτς), Πίντερ (46' Παππάς) , Ρούμπεν Γκόμεζ, Γεωργιάδης, Βούκσεβιτς, Κονέ, Ζίτο, Μάντζιος, Μιλοσάβλιεβ (60' Μπορνταγκαράι).
http://www.pamesports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου