Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης & Συναφών Επαγγελμάτων: Γενική Συνέλευση την Κυριακή 31 Αυγούστου

oikodomoiΤο Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης & Συναφών Επαγγελμάτων στα πλαίσια της πραγματοποίησης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ την Κυριακή στις 31 Αυγούστου παραβρέθηκε την Παρασκευή 29/8 στις αρχαιολογικές ανασκαφές Μαυροπηγής και Ποντοκώμης για την ενημέρωση των συναδέλφων στα εργοτάξια.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε απο καταγγελίες συναδέλφων πως δεν τους καταβλήθηκαν δεδουλευμένα 2 μηνών. Το Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων παίρνοντας υπόψη και τις διαθέσεις των συναδέλφων κήρυξε 3 ωρη στάση εργασίας (12:00-15:00). Η κινητοποίηση ήταν προειδοποιητικού χαρακτήρα για τους απλήρωτους συναδέλφους. Στο χώρο παραβρέθηκε και μέλος του Δ.Σ του εργατικού κέντρου Κοζάνης για την ενημέρωση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι και στα τρία αρχαιολογικά εργοτάξια όρισαν απο ένα αντιπρόσωπο, όπου την Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση του Λ.Κ.Δ.Μ, μαζί με την Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων αλλά και με εκπροσώπους του ΣΕΕΕΝ για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
Το Δ.Σ του Συνδικάτου Οικοδόμων θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει τις όποιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα αρχαιολογικά εργοτάξια. Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους του κλάδου να καταγγείλουν περιστατικά απλήρωτης εργασίας. Δεν φτάνει που σήμερα η ανεργία έχει γονατίσει εμάς και τις οικογένειες μας, να έχουμε και αυτούς τους λίγους συναδέλφους να εργάζονται και να μην πληρώνονται.
Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στα συναφή επαγγέλματα να παραβρεθούν στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 31 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στις 11:00 για να συζητήσουμε:
Ÿ          Για την προστασία των άνεργων συναδέλφων και της δράσης του συνδικάτου
Ÿ         Για τα ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά και τις νέες ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση
Ÿ         Για την οργάνωση του συλλαλητηρίου της ΔΕΘ στις 6/9 στην πλ. Αριστοτέλους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου