Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Φλούδες πορτοκαλιού: 9 χρήσεις που θα σας εκπλήξουν.


Τα πορτοκάλια είναι εσπεριδοειδή, γνωστά για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C και με πολλά οφέλη για την υγεία.
Λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες, η τακτική κατανάλωσή τους έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.
Έχει αποδειχθεί επίσης ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού.
Ο χυμός πορτοκαλιών είναι πλούσιος σε κάλιο (300 mg το ποτήρι), που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, αλλά και ασβέστιο (73 mg το ποτήρι) που είναι απαραίτητο για τη σκελετική υγεία.
Δείτε άλλες χρήσεις του πορτοκαλιού:
Απομακρύνει τις οσμές των σκουπιδιών: Για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές που συσσωρεύονται με την πάροδο του χρόνου στον κάδο των σκουπιδιών, μπορείτε να αφήσετε στον πάτο του φλούδες από πορτοκάλι, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις όξινες μυρωδιές.
Φρεσκάρει το ψυγείο: Βάλτε φλούδες πορτοκαλιού σε ένα μικρό πιατάκι και πασπαλίστε με αλάτι. Το αλάτι θα απορροφήσει τις μυρωδιές και την υγρασία από τον αέρα του ψυγείου, ενώ η φλούδα θα δώσει ευχάριστο άρωμα. Μόλις το αλάτι γίνει υγρό, βγάλτε τη φλούδα και αντικαταστήστε τη.
Καθαριστικό: Φτιάξτε φυσικό καθαριστικό για το σπίτι χρησιμοποιώντας πορτοκάλια και ξύδι. Κόψτε όσο το δυνατόν περισσότερο από το άσπρο μέρος της φλούδας και τοποθετήστε το σε ένα βάζο με ξύδι. Αφήστε το για δύο εβδομάδες και στη συνέχεια μεταφέρετε το υγρό σε συσκευή με ψεκαστήρα. Ανακινείστε το και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τις επιφάνειες του σπιτιού. Διαρκεί για μεγάλο διάστημα και αφήνει υπέροχο άρωμα. Είναι επίσης αποτελεσματικό στην εξόντωση των μικροβίων και δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και την υγεία σας, αφού δεν περιέχει χημικές ουσίες.
Φρεσκάρει την ατμόσφαιρα του σπιτιού: Βράστε φλούδες πορτοκαλιού σε νερό που έχετε προσθέσει κανέλλα και γαρίφαλα και το σπίτι θα μυρίζει υπέροχα.
Απολέπιση επιδερμίδας: Κόψτε ένα πορτοκάλι σε κομμάτια, ανακατέψτε το με ακατέργαστη ζάχαρη και κάντε μασάζ στο δέρμα για απολέπιση. Η ζάχαρη απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ενώ τα έλαια και οι χυμοί του πορτοκαλιού κάνουν την επιδερμίδα πολύ απαλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, αλλά και για τα σκασμένα χείλη.
Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου