Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Champions League: Ο Αγιαξ των ονείρων μας, πέταξε έξω και την Γιουβέντους με νίκη (1-2) στο Τορίνο!...Η Μπαρτσελόνα... σβηστά στα ημιτελικά, 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ


Ο Αγιαξ έχει βαλθεί να τρελάνει το Champions League!
Η ομάδα του Αμστερνταμ μετά την πρόκριση επί της Ρεάλ Μαδρίτης με μεγάλο διπλό στην Ισπανία, έπραξε το ίδιο απόψε και στο Τορίνο κόντρα στην Γιουβέντους. Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να άνοιξε το σκορ στο 28' με κεφαλιά και να έδωσε προβάδισμα στους Ιταλούς, αλλά ο Αγιαξ είχε... απαντήσεις! Στο 34' ο Φαν ντε Μπέεκ και στο 67' ο Ντε Λιχτ σκόραραν και έστειλαν τον Αγιαξ στα ημιτελικά του Champions League και τον Κριστιάνο Ρονάλντο... σπίτι του πρόωρα!
Ετσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετά από τρεις σερί κατακτήσεις Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2016, το 2017 και το 2018, μένει εκτός.Ο Aγιαξ περιμένει να βρει απέναντι του μια εκ των Τότεναμ ή Μάντσεστερ Σίτι (1-0 to πρώτο ματς) αλλά με το ποδόσφαιρο που παίζουν οι Ολλανδοί δείχνουν ικανοί να φτάσουν όχι απλά μέχρι τον τελικό αλλά μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου στο φετινό Champions League.
Τα πιτσιρίκια του «Αίαντα» ουσιαστικά ταπείνωσαν την «Γηραιά Κυρία» που έδειξε να μην μαθαίνει από το πάθημα της Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά. Οι Ολλανδοί κάνοντας και μέσα στο Τορίνο το παιχνίδι τους και με μια ομάδα με μέσο όρο 25 ετών έφτασαν στα ημιτελικά μετά από 21 χρόνια και μετά το 1996-97 όταν είχαν αποκλειστεί τότε από τη Γιουβέντους.

Οι ενδεκάδες στο Γιουβέντους-Αγιαξ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντε Σίλιο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλέξ Σάντρο, Εμρέ Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Ντιμπάλα, Κριστιάνο Ρονάλντο.
ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Φέλτμαν, Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Μαζραουί (11' Σινγκράβεν), Σένε, Ντε Γιόνγκ, Ζιγιές, Φαν ντε Μπέεκ, Νέρες, Τάντιτς.

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League, έχοντας κερδίσει δύο φορές την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε με 3-0 τους «μπέμπηδες» και πήρε μια πολύ άνετη πρόκριση. Για να γίνει αυτό ανέλαβε δράση ο Λιονέλ Μέσι που σκόραρε στο 16' και στο 20' και «καθάρισε» το ματς, αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο λεπτό είχε δοκάρι. Το 3-0 έκανε στο 61' ο Κουτίνιο και έτσι οι «μπλαουγκράνα» πήραν την πρόκριση με ένα ευρύ σκορ.
Ο Λιονέλ Μέσι, που έφτασε τα 24 γκολ στο Champions League σε 32 ματς κόντρα σε αγγλικές ομάδες, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση της Μπαρτσελόνα. Και φέτος δείχνει πιο ώριμος σε σχέση με τα τελευταία χρόνια για να οδηγήσει την Μπάρτσα μέχρι το τέλος και το τρόπαιο.Η αντίπαλος για την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League (στο δρόμο προς τον τελικό που θα γίνει στο «Μετροπολιτάνο», την έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης) θα είναι μία εκ των Πόρτο ή Λίβερπουλ, με τους «κόκκινους» να έχουν νικήσει 2-0 στο πρώτο ματς στην Αγγλία.

Οι ενδεκάδες στο Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (71' Σεμέδο), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρ (75' Βιδάλ), Μέσι, Σουαρες, Κουτίνιο (81' Ντεμπελέ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (80' Σάντσες), Μαρσιάλ (65' Μαρσιάλ), Ράσφορντ (73' Λουκακού)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου