Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου


Perierga.gr - Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου

Η μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου πρόκειται να ανοίξει αυτή την εβδομάδα, συνδέοντας τις πόλεις του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο με την ηπειρωτική Κίνα.
Tο κόστος της γέφυρας ανέρχεται στα 20 δισ. δολάρια και ανοίγει επίσημα την Τρίτη. Το μήκος της φτάνει τα 55 χλμ. και αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου της περιοχής «Greater Bay Area», μια εκστρατεία που συνδέει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο με 11 κινεζικές πόλεις, δημιουργώντας μια περιοχή υψηλής τεχνολογίας.
Perierga.gr - Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου
Η συγκεκριμένη γέφυρα, παρά τις βλέψεις της να εξυπηρετήσει τουριστικά την περιοχή δεν θα μπορεί να δέχεται ιδιωτικά αυτοκίνητα, παρά μόνο κατόπιν υποβολής σχετικής άδειας. Από τη γέφυρα θα διέρχονται κυρίως ιδιωτικά λεωφορεία και φορτηγά οχήματα καθώς δεν θα χρησιμοποιείται ούτε από δημόσιες συγκοινωνίες.
Perierga.gr - Εγκαίνια για τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου
Η κατασκευή της μεγαλύτερης θαλάσσιας γέφυρας στον κόσμο ξεκίνησε από το 2009 και η δομή υποστηρίζεται από τρεις καλωδιωμένες γέφυρες που έχουν σχεδιαστεί να αντέχουν άνεμους μέχρι και 340 χιλιομέτρων την ώρα. Ενώ μια υποθαλάσσια σήραγγα ύψους 6,7 χιλιομέτρων έχει κατασκευαστεί για να αποφευχθεί η διατάραξη των θαλάσσιων λωρίδων.
Οι πυλώνες που βρίσκονται πάνω στη γέφυρα έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με δελφίνια, προς τιμήν του λευκού δελφινιού, που ευδοκιμεί σε αυτά τα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου