Η Τσέλσι ήταν καλύτερη και ο ΠΑΟΚ υποκλίθηκε στην ανωτερότητά της, χάνοντας με 0-1 στην κατάμεστη Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.
Οι Λονδρέζοι πήραν το "διπλό" και τους πρώτους 3 βαθμούς στον 12ο όμιλο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με γκολ του Γουίλιαν στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης.
Η αγγλική ομάδα είχε ξεκάθαρη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα. 
Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικό στο ματς και να απειλήσει, πέρα από το φινάλε που πάλεψε για την ισοφάριση. Ωστόσο, οι ασπρόμαυροι δικαιούνται να διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μαουρίσιο στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (Δείτε ΕΔΩ την επίμαχη φάση).
Ο αγώνας
42238215_10156570609719687_6923230639676194816_n.jpg
Γρήγορο γκολ και απόλυτη κυριαρχία για την Τσέλσι
Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς η Τσέλσι άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, με γκολ του Γουίλιαν με κοντινό πλασέ που δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Πασχαλάκης, έπειτα από ωραία ασίστ του Μπάρκλεϊ.
Στη συνέχεια, όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους Λονδρέζους, που είχαν την απόλυτη κυριαρχία στο ματς. Η ομάδα του Σάρι είχε συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας ελέγχοντας τον ρυθμό και δημιουργώντας συνεχώς καλές φάσεις μπροστά στην εστία του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, με τον Μοράτα κυρίως να είναι άστοχος.
Στο 19΄ ο Ισπανός πλάσαρε άουτ μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας που έκανε μέσα στην περιοχή. Στο 21΄ αστόχησε ξανά από θέση βολής, όπως και στο 27΄. Στο 38΄ ο Αλόνσο έβγαλε τρομερή πάσα για τον Πέδρο που βρέθηκε σε τετ α τετ απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να τον νικά αποκρούοντας το πλασέ του. Μετά το κόρνερ η κεφαλιά του Μοράτα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι.
Δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να φανεί απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο με συνέπεια να μην έχει καλές στιγμές. Ωστόσο, στο 45΄ έγινε μια φάση που θα συζητηθεί. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους υπήρξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ καθώς ο Μπάρκλεϊ κράτησε από τη φανέλα τον Μαουρίσιο αλλά ο Ισπανός διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Όπως φάνηκε από το ριπλέι υπήρχε παράβαση που δεν σφυρίχτηκε.
Συνέχισε να χάνει ευκαιρίες η Τσέλσι
Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους δεν άλλαξε κάτι, με την Τσέλσι να ελέγχει απόλυτα το ματς και τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται να σταθεί ανταγωνιστικός. Στο 49΄ οι φιλοξενούμενοι γύρισαν ωραία την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Μοράτα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη μπάλα.  Στο 62΄ σημειώθηκε νέα καλή στιγμή για την Τσέλσι. Ο Μάρκος Αλόνσο βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε και την ντρίμπλα και σε δεύτερο χρόνο το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο πόδι του Χατσερίντι και να πηγαίνει κόρνερ. Στο 72΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση ένα εξαιρετικό σουτ του Πέδρο.
Προσπάθησε για την ισοφάριση ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83΄ έκανε το πρώτο του σουτ με τον Βιεϊρίνια να αστοχεί έξω από την περιοχή. Στο 85΄ μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων η μπάλα έφτασε στον Μπίσεσβαρ ο οποίος έκανε ένα πλασέ και ο Κεπά μπλόκαρε. Αυτό ήταν το πρώτο σουτ εντός εστίας για τους ασπρόμαυρους.
Στις καθυστερήσεις ο Ουάρντα είχε αψιμαχία με τον Ρίντιγκερ και αμφότεροι τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα. Στην τελευταία φάση του ματς ο Καντουρί έκανε φάουλ στον Πέδρο λίγο έξω από την περιοχή, με τον Ισπανό να συγκρούεται με τον Πασχαλάκη και να αποχωρεί τραυματίας. Ο Ζιρού εκτέλεσε το φάουλ ψηλά άουτ και το ματς έληξε με σκορ 0-1.
42194688_10156570632674687_5496346193598349312_n.jpg
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Χατσερίντι, Τόσκα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ (69’ Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (62’ Ουάρντα), Ελ Καντουρί.
Τσέλσι (Μ. Σάρι): Κέπα, Ζαπακόστα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αλόνσο (65’ Αθπιλικουέτα), Ζορζίνιο (65’ Φάμπρεγκας), Καντέ, Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Πέδρο, Μοράτα (80’ Ζιρού).