Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Λεηλατούν τον Γράμμο οι Αλβανοί...


Ένα ακόμα έγκλημα συντελείται στη χώρα μας και προστίθεται στην απερίγραπτη ουρά των εγκλημάτων που κάθε μέρα αναδύονται και εντοπίζονται από την δυσοσμία τους.

Άλλη μια φορά, φιγουράρει η ασυγκινησία και η σνομπ αδιαφορία των… «αρμοδίων».

Τώρα, πρόκειται για μια κανονική λεηλασία της ελληνικής υπαίθρου με κλοπές σπανιότατων βοτάνων, η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο Γράμμος με την εξαιρετική του χλωρίδα, έχει μπει στο στόχαστρο Αλβανών και τσιγγάνων οι οποίοι συστηματικά αποψιλώνουν και κλέβουν βότανα τα οποία πωλούνται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές στις διεθνείς αγορές.
Πριν λίγο καιρό, η αστυνομία συνέλαβε συμπτωματικά οκτώ Αλβανούς στον Γράμμο και κατάσχεσε σάκους με 132 κιλά διαφόρων βοτάνων. Και λέω συμπτωματικά, γιατί δεν υπάρχει αποτελεσματική αστυνόμευση με αποτέλεσμα να μην προστατεύεται ο Εθνικός πλούτος και οι κάτοικοι των ακριτικών ορεινών περιοχών από τους εκάστοτε επιβουλείς των περιουσιών και της ασφάλειάς τους, οι οποίοι όχι μόνο δεν αποθαρρύνονται, αλλά αντιθέτως, σ’ αυτούς τους οργιώδεις καιρούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αποθρασυνθεί πλήρως.  

«Παλιά έρχονταν μόνο κάτι Ολλανδοί και έψαχναν τα βουνά για βότανα. Τώρα, έρχονται Αλβανοί και τα κλέβουν. Περνούν τα σύνορα με μουλάρια, (είναι εύκολο από την δική τους πλευρά γιατί έχει δρόμους, εμάς είναι απότομα, έχει χαράδρες).

Έρχονται και ρημάζουν τα πάντα. Αν τους δει κανένας βοσκός, τον απειλούν γιατί είναι ομάδες κι έχουν όπλα».

Είναι μέρος δηλώσεως που έγιναν σε Στελέχη του Εθνικού Μετώπου που περιόδευσαν στην Ήπειρο, από διοικητικό παράγοντα (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρω το όνομά του) του τοπικού διαμερίσματος της Δροσοπηγής, ενός χωριού περίπου 150 κατοίκων του Δήμου Κόνιτσας των Ιωαννίνων.

Είναι ένα τμήμα δηλώσεων, ενός ανθρώπου που ζει στην περιοχή  και βρίσκεται σε απόγνωση αφού τόσο εκεί, όσο και σε πολλά άλλα ορεινά χωριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου,οι κάτοικοι γίνονται μάρτυρες ενός ολοένα αυξανόμενου εγκληματικού φαινομένου: Της εισβολής Αλβανών που κλέβουν ασύστολα μεγάλες ποσότητες βοτάνων.

«Πιο πολύ μαζεύουν το λουλούδι του Δαρβίνου, τον ανθισμένο χρυσό  (Primula veris) και το σαλέπι γιατί είναι πιο ακριβά. Βγάζουν μεροκάματο ο καθ’ ένας τους πάνω από 150 ευρώ τη μέρα»

Η Primula veris, δηλαδή η γνήσια, όπως και η Gentiana lutea, η Γεντιανή η Κίτρινη, είναι σπανιότατες ορχιδέες, τις οποίες κλέβουν οι Αλβανοί ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και οι τσιγγάνοι. Την ίδια ώρα, οι δομές του κράτους προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα μέσω του διευθυντή Δασών Ιωαννίνων Νίκου Παπαευθυμίου, ο οποίος, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που βιώνουν καθημερινά τις απειλές για τη ζωή τους και τις ληστείες, συνεχίζει να μιλάει για μεμονωμένα περιστατικά…

Όμως, το συγκεκριμένο έγκλημα, εκτός από την εισβολή και αυτή καθ’ αυτή την κλοπή, έχει και κάποιες άλλες πολύ σημαντικές προεκτάσεις:

Οι Αλβανοί κλέφτες, πολύ συχνά, εισβάλουν τη νύχτα για να κλέψουν ορχιδέες, άλλα αρωματικά φυτά, βότανα και μανιτάρια,  προκαλώντας τεράστια ζημιά, αφού κόβοντας τα φυτά πριν ωριμάσουν, οι σπόροι δεν πέφτουν στο έδαφος. Όπως επίσης, τις περισσότερες φορές, ξεριζώνουν εντελώς τα φυτά και αφανίζουν την χλωρίδα του τόπου, αφού αυτά δεν ξαναφυτρώνουν.

Κι όλοι εκείνοι οι λαλίστατοι που ενδημούν στους κόλπους της αριστεράς και δήθεν, κόπτονται για το περιβάλλον ιδρύοντας δεκάδες χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, φυσικά για τους δικούς τους πλιατσικολόγους, τα δικά τους παιδία δεν βγάζουν άχνα…

Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν τίποτα…

Σημειώστε πως η Αλβανία, είναι μια χώρα με υψηλές εξαγωγές σε αρωματικά φυτά. Όμως, τα δικά τους τα βουνά τα έχουν λεηλατήσει, τα έχουν καταστρέψει. Και τώρα εισβάλουν στην Πατρίδα μας και χωρίς να έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό, απειλούν, τρομοκρατούν και ληστεύουν. Μέσα από τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς, διοχετεύουν τα κλεμμένα Ελληνικά βότανα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ που ως γνωστό, το 70% των βοτάνων που καταναλώνουν, τα εισάγουν από την Αλβανία.

Τα ελληνικά βότανα, είναι περιζήτητα καθώς περιέχουν περισσότερα βιοδραστικά συστατικά από τα βότανα άλλων χωρών, γεγονός που οφείλεται στις ιδιαίτερες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες της Πατρίδας μας.

Η Primula, αυτή η σπανιότατη ορχιδέα, είναι φαρμακευτικό φυτό και ενώ είναι γνωστό ότι πωλείται προς πολλές χιλιάδες ευρώ το κιλό (ενδέχεται να αγγίζει τις 50.000 ευρώ) και προκαλεί φρενίτιδα, δεν περιφρουρείται αλλά και δεν αξιοποιείται.

Η ασυδοσία και η εγκληματικότητα κάθε μορφής είναι εκείνα τα προϊόντα που καλλιεργούνται και προστατεύονται, τα οποία σε συνδυασμό με την παραλυσία του μεταπολιτευτικού ελλαδικού κράτους και πιθανώς την δράση κάποιων «επιτήδειων», δημιουργούν ένα αηδιαστικό κοκτέιλ σ’ αυτό το συμπόσιο των διεφθαρμένων που λένε πως… κυβερνούν.   

Γεώργιος Α. Βεργιάννης
Μέλος του Π.Γ. του Εθνικού Μετώπου

www.svouranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου