Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2018)


Την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 αναμένεται άστατος καιρός. Στην Ήπειρο, την Ανατολική Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Θεσσαλία τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. 
Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Από το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στα βόρεια και κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές και πιθανώς να συνοδεύονται από χαλάζι. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είσαι σχετικά αυξημένες στα δυτικά και νότια.
Η θερμοκρασία στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς, όμως στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη, στα νότια ηπειρωτικά από 18 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 27, και στην Κρήτη από 14 έως 26 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνεις ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι και απόγευμα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με παροδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, τόσο τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου αλλά και από το μεσημέρι και έπειτα. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου