Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η παραδοσιακή Συνταγή της Ημέρας: Πώς φτιάχνουμε Αρμιά!

Η παραδοσιακή Συνταγή της Ημέρας: Πώς φτιάχνουμε Αρμιά!….ή αλλιώς «λάχανο τουρσί» στα πρωτευουσιάνικα!. Η αρμιά όπως είναι γνωστό είναι το κύριο συστατικό για τα γιαπράκια, το εθνικό φαι της Κοζάνης, μετά τους κεφτέδες και τα κιχιά. Την αρμιά την φτιάχνανε ανήμερα του αγίου Φιλίππου (14/11) και την ανοίγανε γύρω στα Χριστούγεννα να ετοιμάσουν τα γιαπράκια. 40 μέρες έπρεπε να μείνει το λάχανο μέσα στο βαρέλι για να είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου