Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βοΐου: Όχι στα διόδια να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

 

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις (δημοσίευση ΦΕΚ λειτουργίας των διοδίων-συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου) επιμένουμε σταθερά και επιβεβαιωνόμαστε για τη θέση μας ότι κάποιοι βάζουν πλάτη για να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης. Γι΄ αυτό και επιμένουμε στο ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια για τη λειτουργία των διοδίων. Δεν υπάρχει κανείς στην περιοχή μας που να μην αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές συνέπειες από τη λειτουργία των πλευρικών και μετωπικών σταθμών διοδίων στην περιοχή της Σιάτιστας. Θεωρούμε ότι ο λαός μας πληρώνει αρκετούς φόρους στα καύσιμα, στα τέλη κυκλοφορίας και πρέπει να κινείται ελεύθερα στους εθνικούς δρόμους. Ένας ολόκληρος δήμος με 60% ανεργία, με γηρασμένο πληθυσμό, πλήττεται από το νέο χαράτσωμα των πλευρικών και μετωπικών διοδίων, αφού απ΄ την περιοχή αποψιλώθηκαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να αναγκάζουν τους πολίτες του Πενταλόφου, του Τσοτιλίου, της Νεάπολης, του Ασκίου και της Σιάτιστας να πληρώνουν 3 ευρώ για να επισκέπτονται την έδρα του Νομού.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ καμία επίσκεψη στην Αθήνα ούτε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό.

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ είναι η στάση των τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ και των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου που με το Δήμαρχο επισκέπτονται το Υπουργείο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ για την περιοχή ούτε τα αναλογικά διόδια ούτε η απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων (που μπορεί να δοθεί για ένα μικρό διάστημα, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές, και μετά να καταβάλλεται ολόκληρο το τίμημα).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ η βελτίωση της παλιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης-Ιωαννίνων (που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει). Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η παλιά οδός δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα ο κίνδυνος να θρηνήσουμε θύματα αυξάνεται.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Βοΐου καλεί τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να οργανώσουν των αγώνα τους για την κατάργηση των διοδίων. Ο λαός έχει χρυσοπληρώσει τους δρόμους της χώρας από τη φορολόγησή του, φόροι που καταλήγουν στις τσέπες των κατασκευαστικών ομίλων ως επιδοτήσεις και δανειοδοτήσεις. Οι παραχωρήσεις στους ιδιώτες είναι συνειδητή επιλογή τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση χωρίς κανένα χαράτσι, ούτε στην περιοχή μας, ούτε στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Όλα τα μεγάλα έργα φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και σε αυτόν ανήκουν. Καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής, συλλόγους, σωματεία, επαγγελματίες, εμπόρους και αγρότες να παλέψουμε για την κατάργηση των διοδίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μιχάλης Καραμπατζιάς

Ονούφριος Γιγαντίδης

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου