Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Σχολή πυροσβεστών στο Τσοτύλι?

 Σχολή πυροσβεστών στο Τσοτύλι

: 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, σε προχωρημένες συζητήσεις φαίνεται ότι βρίσκεται η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βοΐου με την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν, άμεσα, οι εγκαταστάσεις του κτηρίου της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι, ώστε να φιλοξενήσει, σε πρώτο στάδιο, έναν αριθμό περίπου 110 – 115 σπουδαστών, της καινούριας σειράς, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, οι οποίοι αναμένονται να έρθουν στην περιοχή μετά τις 11 Δεκεμβρίου, όταν κι ολοκληρώνεται η θητεία τους στις εγκαταστάσεις στον Αυλώνα Αττικής.

Το τι ακριβώς μορφή, σ’ αυτή τη φάση, θα έχει η συγκεκριμένη δομή στο Τσοτύλι και γενικότερα υπό ποιο νομικό καθεστώς θα λειτουργήσει, δεν έχει διευκρινιστεί, άτυπα όμως, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα είναι κάτι σαν υπο-παράρτημα της Σχολής Πυροσβεστών στην Πτολεμαϊδα. Πάντως, το πώς προέκυψε η ανάγκη αναζήτησης, από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, νέων χώρων φιλοξενίας για τους σπουδαστές, εκτός Πτολεμαϊδας, σχετίζεται, κυρίαρχα, με την πανδημία του κορωνοϊού και με τ’ ότι θα πρέπει να τηρούνται τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το κτήριο της πρώην Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας στο Τσοτύλι, δείχνει ιδανικό, αφού διαθέτει κατάλληλους χώρους κι απ’ ότι φαίνεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η συγκεκριμένη εξέλιξη θα προχωρήσει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή προοπτική, που ξεκινά για την τοπική κοινωνία του Τσοτυλίου, καθώς δεν θα πρόκειται για ένα περιστασιακό γεγονός αλλά για κάτι που θα σχεδιαστεί ώστε να έχει προοπτική και συνέχεια, χωρίς να επηρεάζει τον αριθμό των σπουδαστών στην Πτολεμαϊδα, ο οποίος δε θα μειωθεί, αλλά θα αυξηθεί συνολικά ο αριθμός των νεοεισαχθέντων σπουδαστών, ώστε κάποιοι απ’ αυτούς να εκπαιδεύονται και στο Τσοτύλι. Πιθανότατα, μέχρι αύριο (Παρασκευή), το μεσημέρι, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πηγή: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου