Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιο


Μια ξεχωριστή ευλογία απετέλεσε η σημερινή ημέρα, εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τόσο για την Σιάτιστα, όσο και για την Καστοριά.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος χειροτόνησε Διάκονο τον π. Αριστείδη Νικολόπουλο, τέκνο ιερατικής οικογένειας της Καστοριάς και πνευματικό παιδί του Μητροπολίτου Σιατίστης, ο οποίος θα υπηρετεί ως Διάκονος την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.
Συλλειτουργών ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και προέτρεψε να γίνει η χειροτονία στην Καστοριά, όπου μεγάλωσε ο νέος Διάκονος. Πλήθος Ιερέων, τόσο από την τοπική Εκκλησία όσο και από την Κρήτη συλλειτούργησαν στο μεγάλο αυτό γεγονός της χειροτονίας του νέου Κληρικού.
Πατρικές συμβουλές απηύθηνε στον νέο χειροτονούμενο ο πνευματικός του πατέρας, Σισανίου κ. Αθανάσιος, ο οποίος αφού δοξολόγησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό για τις ευλογίες που του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα, ευχαρίστησε τον Γέροντά του, Μητροπολίτη Καστορίας, για την άδεια της χειροτονίας και της μεταφύτευσης του νέου Διακόνου στην Σιάτιστα, την ευλογημένη ιερατική οικογένεια του π. Βασιλείου Νικολόπουλου, κατά σάρκα πατρός του π. Αριστείδου, καθώς και την εκλεκτή σύζυγό του Ειρήνη.
Τέλος, προέτρεψε τον νέο Διάκονο, όπως ψάλλει η ακολουθία του σημερινού τιμωμένου Αγίου Ανδρέου, να γίνει κι αυτός μυστολέκτης, δηλαδή να συλλέγει τα μυστικά της πνευματικής ζωής από την καρδιά του Χριστού. Να συλλέγει την καθαρότητα, την ταπείνωση, την ανιδιοτέλεια, το αποστολικό φρόνημα, την ιεραποστολή, την διακονία, την θυσία, το μαρτύριο, την συγχωρητικότητα, ιδιαιτέρως δε την αγάπη την οποία πρέπει να έχει ένας μαθητής του Χριστού.
Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος χειροθέτησε, κατόπιν προτροπής του Μητροπολίτου Καστορίας, τον π. Βασίλειο Νικολόπουλο, τον πατέρα του νέο χειροτονούμενου, σε Πρωτοπρεσβύτερο της τοπικής Εκκλησίας. Έτσι, οι πιστοί φώναξαν το «ΑΞΙΟΙ» για τους δύο κατά σάρκα Κληρικούς της Εκκλησίας του Χριστού.
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου