Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Europa League: Με πάθος για μια θρυλική πρόκριση ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.


Η πιο μεγάλη ώρα είναι... απόψε για τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο Κίεβο την Ντιναμό (22:00, Cosmote Sport 2), στη ρεβάνς του 2-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με στόχο να πάρουν την πρόκριση στους «16» του Europa League.
Σίγουρα, το έργο του Ολυμπιακού δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο, όπως έχει αποδείξει στους τελευταίους αγώνες, μπορεί να βρεθεί εκείνος στην αυριανή κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας για τη φάση των «16» του Europa League. Άλλωστε, μετά το 4-1 επί της ΑΕΚ στην ομάδα υπάρχει ψυχολογία και φυσικά πίστη για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό έκανε σαφές ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Γκερέρο στο στάθηκε στη μεγάλη ευκαιρία που έχει η ομάδα του για να περάσει. Εξάλλου, το πόσο ενωτικό κλίμα υπάρχει φαίνεται και από το ότι οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Καμαρά και Σολδάνο, που είναι εκτός πλάνων, ζήτησαν και πήγαν μαζί με την αποστολή στο Κίεβο.
Όσον αφορά στα πλάνα του, ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με το γνωστό 4-2-3-1. Ο Σα θα είναι στα γκολπόστ, με τους Τσιμίκα, Τοροσίδη στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Μεριά και Σισέ θα είναι το δίδυμο στα στόπερ. Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης θα είναι τα δύο κεντρικά χαφ, ο Φορτούνης θα είναι μπροστά τους, ο Ποντένσε θα βρίσκεται στο ένα άκρο της επίθεσης και στο άλλο, λογικά, ο Ντίας (αν δεν είναι 100% έτοιμος, θα αγωνιστεί ο Μασούρας), ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ο Χασάν.
Από την άλλη πλευρά, ο κόουτς των Ουκρανών, Χάτσκεβιτς, ξέρει πολύ καλά ότι η ομάδα του έχει το προβάδισμα, ωστόσο δεν αμφισβητεί τη δυναμικότητα του Ολυμπιακού και γι' αυτό θα κοιτάξει να πάει σε μια συντηρητική προσέγγιση στο παιχνίδι, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» στο ανοιχτό γήπεδο είναι κίνδυνος-θάνατος.
Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Μπόικο θα είναι στο τέρμα και η τετράδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Κεντζιόρα, Μπούρντα, Σαμπάνοφ και Μικολένκο. Στο κέντρο θα είναι οι Σαπαρένκο, Σεπελίεφ και Μπουγιάλσκι. Ο Βέρμπιτς και ο Τσιγκάνκοφ θα είναι στα άκρα κι ο Σολ στην επίθεση. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, πάντως, υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον άξονα.
Όσο για τις καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα στο «Ολιμπίσκι», θα είναι σχεδόν... πολικές, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους -5 βαθμούς Κελσίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου