Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Nations League: Μονόδρομος η νίκη για την Εθνική απόψε, κόντρα στην Ουγγαρία.

O Πέλκας σε προσπάθειά του από το ματς στην Ουγγαρία / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η νίκη στον αποψινό αγώνα της Εθνικής ομάδας με την Ουγγαρία (21:45, Epsilon TV-Cosmote Sport) στο ΟΑΚΑ είναι μονόδρομος.
Μονόδρομος, εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιθυμεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στο 2ο όμιλο της League C στο Nations League, προκειμένου αφενός να προαχθεί στη League B και αφετέρου να συνεχίσει στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τα τελικά του EURO 2020, μέσω της νεοσύστατης διοργάνωσης.
Το πάθημα της Βουδαπέστης στις 11 Σεπτεμβρίου 2018, όταν παρά τις ευκαιρίες που είχε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 1-2 από τους Μαγυάρους στη Groupama Arena, έγινε μάθημα... Τουλάχιστον αυτό διατείνονται ο Μίχαελ Σκίμπε και οι διεθνείς, που τότε είχαν παρακολουθήσει σχεδόν «απαθείς» τον Κλάινσχαϊλερ να σουτάρει με κάθε άνεση εκτός περιοχής και να γράφει την Ιστορία αυτού του αγώνα.
Ο Γερμανός προπονητής ζήτησε από τους παίκτες του συγκέντρωση, προσήλωση στην τακτική, πίεση από ψηλά και αποτελεσματικότητα, καθώς φάσεις βγαίνουν αλλά δεν μετουσιώνονται σε γκολ. Με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα, η Εθνική ομάδα (όπως και η Ουγγαρία) βρίσκεται στο κατόπι της Φινλανδίας, που μετρά δύο νίκες και την οποία η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στις 15 Οκτωβρίου. 
Σε αγωνιστικό επίπεδο, Δώνης, Τοροσίδης, Οικονόμου και Μάνταλος τέθηκαν «εκτός υπηρεσίας» λόγω τραυματισμών, Ζέκα, Καρέλης, Φετφατζίδης και Λαμπρόπουλος επιστρέφουν, ενώ Τσιμίκας και Πασχαλάκης κλήθηκαν για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.  Ο Χριστοδουλόπουλος κατάφερε να προπονηθεί στην τελευταία προπόνηση το απόγευμα της Πέμπτης (11/10) κι έτσι θα βρίσκεται στη διάθεση του Σκίμπε. 
Το αρχικό σχήμα αναμένεται να αποτελέσουν οι Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, δεξιά και αριστερά στην άμυνα Μπακάκης και Γιαννούλης αντίστοιχα, ενώ στα στόπερ παραμένουν αμετακίνητοι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Ο Ζέκα επιστρέφει στη μεσαία γραμμή για να δώσει χιλιόμετρα και πίεση στον αντίπαλο, ενώ η άλλη θέση στα αμυντικά χαφ διεκδικείται από Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μήτρογλου, πίσω του ο Φορτούνης και στα «φτερά» Μπακασέτας και Πέλκας.
Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο Γερμανός Τομπίας Στίλερ, με βοηθούς τους Ράφαελ Φόλτιν, Μάρκο Αχμίλερ, επιπρόσθετους τους Κρίστιαν Ντίνγκερτ, Πάτρικ Ίτριχ και τέταρτος διαιτητής ο Κρίστιαν Γκίτελμαν.
Αισιόδοξος ότι η Εθνική ομάδα θα καταφέρει να σημειώσει τη δεύτερη νίκη σε τρεις αγώνες στη League C (2ος όμιλος) του Nations League, εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης. «Κλειστά χαρτιά» κράτησε ο Μάρκο Ρόσι στη συνέντευξη Τύπου της Ουγγαρίας. Ο Ιταλός τεχνικός έπλεξε το εγκώμιο της ελληνικής ομάδας, κρατώντας παράλληλα χαμηλούς τόνους.
Το «παρελθόν»
Ελλάδα και Ουγγαρία έχουν τεθεί αντιμέτωπες 21 φορές. Η Εθνική έχει νικήσει σε 9 παιχνίδια, οι Ούγγροι 6 και άλλοι τόσοι αγώνες έληξαν ισόπαλοι. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου 2018 στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Nations League, όπου οι Μαγυάροι επικράτησαν με 2-1. Η Ουγγαρία έχει υποχρεώσει την Εθνική στη μεγαλύτερη σε σκορ ήττα της Ιστορίας της: στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας, στις 25 Μαρτίου 1938, στο στάδιο της ΜΤΚ στη Βουδαπέστη. Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη ελληνική νίκη επί των Ούγγρων καταγράφηκε στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου Εθνών 1980 της Ιταλίας: 4-1 στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο, στις 28 Οκτωβρίου 1978. 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε δύο αγώνες)
    ΟΜΑΔΑ     ΓΚΟΛ  ΒΑΘΜΟΙ
1. Φινλανδία  2-0     6
2. Ουγγαρία   2-2     3
3. Ελλάδα     2-2     3
4. Εσθονία    0-2     0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου