Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018)


Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, με εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ, περιμένουμε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018. 
Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ μετά το μεσημέρι παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 23 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 10 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και κατά τόπους ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες και στα ανατολικά πελάγη οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από βορειοδυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν το βράδυ πρόσκαιροι όμβροι ή βροχές μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα παροδικών βροχών κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοικτά του Θερμαϊκού μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.
http://www.meteo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου