Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Τηλεοπτικό σήμα με επιδότηση εξοπλισμού σε «λευκές» περιοχές – Ποιες είναι στην Π.Ε. ΚοζάνηςΔημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με το νομοσχέδιο «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» από τη Βουλή, με το οποίο 411.000 πολίτες της χώρας αποκτούν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια.
Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν κουπόνι των 110 ευρώ, που θα εξαργυρώνουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
Στην Π.Ε. Κοζάνης οι περιοχές είναι:

 

Οι δήμοι και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), ως φορείς υλοποίησης του έργου, ασκούν τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
α) Αποτελούν τις αρχές πιστοποίησης των δικαιούχων του έργου, οι οποίες πιστοποιούν τους μόνιμους κατοίκους των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΚΤ)
του Παραρτήματος του παρόντος ως δικαιούχους του έργου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην απόφαση του άρθρου 9 παράγραφος 2 του παρόντος.
β) Παρέχουν στους δικαιούχους του έργου τις αναγκαίες πληροφορίες για τη συμμετοχή τους σε αυτό και συμβάλλουν στην εν γένει προώθησή του.
γ) Ενημερώνουν τους εμπλεκόμενους φορείς του έργου για την πορεία υλοποίησής του και συνεργάζονται μαζί τους για την επίλυση των ζητημάτων που ενδέχεται
να προκύψουν.
δ) Συνεργάζονται με τους παρόχους του έργου και διευκολύνουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη διαδικασία της υλοποίησής του.
ε) Εφαρμόζουν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της Γ.Γ.Τ.Τ. κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του παρόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου