Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΣΕΛΤΣΙΩΤΙΚΑ 2018...1ο Φεστιβάλ ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Εράτυρα Βοΐου...21 & 22 Iουλίου.


Ο Φιλαθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Εράτυρας » Η Σέλτσα » σας προσκαλεί στα ΣΕΛΤΣΙΩΤΙΚΑ 2018, 1ο Φεστιβάλ ανάδειξης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Εράτυρα Βοΐου Κοζάνης.
Το Σάββατο 21 Ιουλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στις 17.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων ζωγραφικής της Ελένης Λάτσκου- Τζιούκαλια, Ιωάννας Νίτσα, Αθανασίας Τσίπου, Τάνιας Καρπούζα-Αγγελή και έργων decoupage της Βασιλικής Σιαπανίδου.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στις 20.30μ.μ. στην κεντρική πλατεία Εράτυρας, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, τραγούδια και χοροί καθώς και αναπαράσταση ηθών- εθίμων. Επίσης, θα παρευρίσκονται 50 περίπου σύνεδροι από το εξωτερικό στα πλαίσια ενός σεμιναρίου χορών, όπου εισηγήτρια θα είναι η χοροδιδάσκαλος- καθηγήτρια φυσικής αγωγής του Συλλόγου Ζαρκοδήμου Θωμαή, η οποία σε συνεργασία με τις κυρίες της Εράτυρας επιμελήθηκε και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
Επίσης, θα  συμμετέχουν η χορωδία του Συλλόγου Ηλικιωμένων Εράτυρας, τα χορευτικά τμήματα του Φιλαθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου Εράτυρας και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σισανίου. Θα ακολουθήσει γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Φώτη Τσιοτίκα. Τέλος, σε όλους τους παρευρισκόμενους θα προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα.


1 σχόλιο: