Ιαπωνία και Σενεγάλη μοιράστηκαν από έναν βαθμό και τις εντυπώσεις, στο συναρπαστικό μεταξύ τους παιχνίδι που έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2 και άφησε τα πάντα ανοιχτά στην υπόθεση πρόκριση στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ.
Αμφότερες έφτασαν στους 4 βαθμούς και πλέον αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον η άλλη αναμέτρηση του ομίλου, ανάμεσα σε Πολωνία και Κολομβία που δεν έχουν βαθμό, που θα ξεκινήσει στις 21:00. Από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα κριθούν πολλά στην κατάσταση του ομίλου, αλλά φυσικά τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης θα ξεκαθαρίσουν στην τελευταία αγωνιστική. 
Το ματς που έγινε στο γήπεδο της πόλης Εκατερίνμπουργκ ήταν απολαυστικό, με γρήγορο ρυθμό και αρκετές καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. 
Η Σενεγάλη άνοιξε το σκορ με γκολ του Μανέ στο 11ο λεπτό, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή έπειτα από λάθος του Ιάπωνα τερματοφύλακα που δεν μπλόκαρε. Η απάντηση της Ιαπωνίας ήρθε στο 34΄ με άψογο πλασέ του Ινούι που ισοφάρισε σε 1-1. 
Το δεύτερο μέρος ήταν εξίσου θεαματικό. Στο 71΄ ο Ουαγκέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Σενεγάλη με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή, όμως οι Ιάπωνες έφεραν ξανά το ματς στα ίσα, με γκολ του Χόντα λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι ως αλλαγή. Ο έμπειρος μέσος πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα έπειτα από ασίστ του Ινούι που είχε πάρει την μπάλα μετά από λάθος έξοδο του Αφρικανού γκολκίπερ. 
Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και έβαλε "φωτιά" στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Συνθέσεις:
Ιαπωνία (Νισίνο): Καβασίμα, Χιρόκι Σακάι, Γιοσίντα, Σότζι, Ναγκατόμο, Χασέμπε, Σιμπασάκι, Χαραγκούτσι (75' Οκαζάκι), Καγκάβα (72' Χόντα), Ινούι (87' Ουσάμι), Οσάκο
Σενεγάλη (Σισέ): Ν' Ντιαγέ, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Σανέ, Βαγκουέ, Άλφρεντ Ν' Ντιαγέ (65' Κουγιατέ), Παπέ Ν' Ντιαγέ (81' Ν' Ντογιέ), Γκαϊέ. Μανέ, Ισμαΐλα, Νιάνγκ (86' Ντιούφ)
Τα στιγμιότυπα του αγώνα: