Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΚΑΣΤΟΡΙΑ...Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό την Κυριακή.


Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς  θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Θηλασμού με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα για τον Σεβασμό στη Γέννα την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 10:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση γύρω από καίρια θέματα που αφορούν την επιτυχημένη έναρξη του μητρικού θηλασμού αλλά και την χωρίς εμπόδια συνέχισή του για όσο καιρό επιθυμεί η μητέρα και το παιδί και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και σε αυτό θα συμβάλλουν οι Διεθνώς Πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Γαλουχίας IBCLC του Ν. Καστοριάς που συμμετέχουν.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

10:30 Χαιρετισμοί

10:45 «Μητρικός Θηλασμός: Τα οφέλη συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν», κα Ελένη Τσιβίκη-Παπαγεωργίου, Παιδίατρος –IBCLC,Επιμελήτρια Α’ –Γ.Ν Καστοριάς

11:15 «Θηλασμός την πρώτη εβδομάδα. Όλη η αλήθεια χωρίς άγχος», κ. Κων/νος Παπαγεωργίου , Παιδίατρος –IBCLC

11:45 «Θηλασμός και μύθοι! – Τεχνικές Τοποθέτησης στο στήθος», κ. Άκης Σωφρονίδης Παιδίατρος –IBCLC

12:15 Ερωτήσεις-Συζήτηση

Η Ημερίδα Θηλασμού πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα για το Σεβασμό στη Γέννα (14-20 Μαΐου 2018) που φέτος έχει θέμα «Λιγότερες παρεμβάσεις, περισσότερη φροντίδα» . Το Ελληνικό Δίκτυο για τον Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas, μια ομάδα εθελοντών, ευαισθητοποιημένων πολιτών, φορέων και οργανισμών, συντονίζει για έβδομη χρονιά φέτος τον Μάιο μια σειρά από ανοιχτές εκδηλώσεις, δωρεάν υπηρεσίες, ενημερωτικές συναντήσεις, ομάδες για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης, της λοχείας, της οικογένειας, εκπαιδευτικές συναντήσεις για την προώθηση του θηλασμού και πλήθος ακόμα δράσεων.

Στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης για το μικρό Νικόλα από το Μαυροχώρι, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα βρίσκεται κοντά μας ο Σύλλογος γονέων, παιδιών και ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και φίλων αυτών » Μαζί σου « με ειδικό κουτί για δωρεές, για να μπορέσει όποιος θέλει να βοηθήσει έμπρακτα τον Νικόλα να μεταβεί στο εξωτερικό για τις θεραπείες του.

Ομάδα: https://www.facebook.com/groups/kastoriathilasmos/

Facebook event : https://www.facebook.com/events/164068524261491/

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Σεβασμού 2018 για όλη την ΕΛΛΑΔΑ:
http://www.encahellas.eu/iwrc2018.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου