Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Έτσι για... πλάκα, ο ΠΑΟΚ το σήκωσε και μέσα στο ΟΑΚΑ!



Ο ΠΑΟΚ υπέταξε την ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ νικώντας την… μόνο με 2-0 και κατέκτησε επάξια το Κύπελλο Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!
Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πολύ καλύτερος από την Ένωση, έχασε απίθανες ευκαιρίες και πέναλτι με τον Πρίγιοβιτς, όμως με γκολάρες των Βιεϊρίνια (65΄) και Πέλκα (90΄) στο δεύτερο ημίχρονο πανηγύρισε το τρόπαιο.
Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο σύλλογος παίρνει δύο διαδοχικός τίτλους, κάνοντας το λεγόμενο… repeat.
 Συνολικά είναι το 6ο τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία του ΠΑΟΚ. 

Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με ένα σουτ του Μαουρίσιο που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπάρκα στο 7ο λεπτό, ενώ η ΑΕΚ απάντησε στο 12΄ με σουτ του Αραούχο που έφυγε άουτ. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στη συνέχεια με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Αρχικά στο 15΄, όταν μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά το σουτ του ήταν άστοχο και τρία λεπτά αργότερα, στο 18΄, που πλάσαρε επίσης άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή.
Έχασε πέναλτι ο ΠΑΟΚ
Στο 23΄ ο Μπίσεσβαρ κέρδισε πέναλτι μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα του Μπακάκη στην περιοχή, όμως ο Πρίγιοβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν βρήκε δύχτια, με τον Μπάρκα να πέφτει στη σωστή γωνία και να αποκρούει.
Παρά το χαμένο πέναλτι ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προσπαθεί να απειλήσει, έχοντας νέα καλή στιγμή με σουτ του Πέλκα στο 31΄, που μπλόκαρε εύκολα ο Μπάρκας. Στο 35ο λεπτό σημειώθηκε άλλη μία σπουδαία φάση για τον ΠΑΟΚ, με τον Μπάρκα να αποκρούει το πλασέ του Κάμπος, που βγήκε σε θέση τετ α τετ μετά από κάθετη πάσα του Πέλκα.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, με τον ΠΑΟΚ να έχει χάσει σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με αποκορύφωμα του πέναλτι του Πρίγιοβιτς που απέκρουσε ο Μπάρκας. Πάντως, οι «ασπρόμαυροι» ήταν πολύ καλύτεροι από τους «κιτρινόμαυρους» στο πρώτο μέρος και είχαν την υπεροχή.
Στο ξεκίνημα του β΄ 45λέπτου ο ΠΑΟΚ είχε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον Μπακάκη με περίτεχνο σκαφτό πλασέ σε τετ α τετ μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι στο 51΄, όμως ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ τον νίκησε ξανά διατηρώντας το μηδέν. Στο 61ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έβγαλε εξαιρετική αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Πέλκα που έκανε ωραία ντρίμπλα και σουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Γκολάρα Βιεϊρίνια με εκτέλεση φάουλ
Η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να ανοίγει το σκορ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Φυσικά ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από παίκτες και οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά στο ΟΑΚΑ.
Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση και μία κεφαλιά του Γιακουμάκη έφυγε απελπιστικά άουτ από καλή θέση.
Από μία αποβολή
Στο 80΄ αποβλήθηκαν Μαουρίσιο και Βράνιες, με τις δύο ομάδες να μένουν αμφότερες με δέκα παίκτες. Ο Βραζιλιάνος για με απευθείας κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο και ο Βόσνιος με δεύτερη κίτρινη μετά από ένταση με τον Βαρέλα μετά το φάουλ.
Στο 83΄ ο Πασχαλάκης απέκρουσε δύσκολα με εντυπωσιακή επέμβαση συρτό σουτ του Αραούχο, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε τεράστια ευκαιρία στο 89΄ πλασάροντας άουτ. Είχε μεσολαβήσει ευκαρία του ΠΑΟΚ για να τελειώσει το ματς με Μακ και Πρίγιοβιτς να μην βρίσκουν δύχτια στο 84΄.
Ο Πέλκας «σφράγισε» την κούπα
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+2΄) Ο Πρίγιοβιτς έδωσε ασίστ με παράλληλη πάσα στον Πέλκα ο οποίος πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα και έγραψε το τελικό 2-0 σφραγίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου για τον ΠΑΟΚ.
Οι συνθέσεις του τελικού:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (52’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος (67’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (73’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (82’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μαουρίσιο, Τζάλμα Κάμπος (51’ Μακ), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (74’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου