Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ 2018)


Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή τοπικούς όμβρους κατά περιόδους στο Ιόνιο και κυρίως στα ηπειρωτικά, και από τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. 
Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα είναι αρκετά περιορισμένα, ενώ πρόσκαιρες βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, έχοντας ως συνέπεια τον περιορισμό της ορατότητας κατά τόπους και την εκδήλωση λασποβροχών.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 23 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30 και 32 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σημαντική πιθανότητα παροδικών βροχών ή όμβρων μέχρι αργά το απόγευμα, και μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και σχετικά περιορισμένη η ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχή ή πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές ώρες. Σχετικά αυξημένες αναμένεται να είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου