Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ελληνας ο νικητής στον μαραθώνιο του Β. Πόλου...Με τη σημαία στο χέρι!


Ο Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων, Αργύρης Παπαθανασόπουλος, αναδείχθηκε νικητής στο Μαραθώνιο αγώνα του Βόρειου Πόλου (North Pole Marathon). Εξαντλημένος έπεσε στον τερματισμό ο σπουδαίος αθλητής, ωστόσο, πανηγύρισε με όλες του τις δυνάμεις τη νίκη στον αγώνα που διεξήχθη στο βορειότερο σημείο της Γης.

Ο Παπαθανασόπουλος, ο οποίος έχει λάβει μέρος σε διοργανώσεις που έγιναν στα πιο... απίθανα μέρη του κόσμου, όπως την έρημο Σαχάρα, την Παταγονία, το Μπουτάν και την Κοιλάδα του Θανάτου (ΗΠΑ), κάλυψε την απόσταση σε 4 ώρες 34 λεπτά 36 δευτερόλεπτα, σχεδόν μισή νωρίτερα από τον Μολδαβό Ντμίτρι Βολόσιν (5:03:26) και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Φιλντ (5:03:34).

 Ο νικητής άφησε πίσω του 46 αντιπάλους, σε θερμοκρασίες που έφθαναν μέχρι και τους -33 βαθμούς Κελσίου, προκειμένου να κόψει πρώτος το νήμα στον «πιο κρύο Μαραθώνιο» του πλανήτη. «Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε ότι είμαι Έλληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα. Αισθάνομαι όπως ένας Εσκιμώος που τρέχει έναν αγώνα στην έρημο», δήλωσε μετά τη νίκη του. Σχεδόν όλοι οι δρομείς ήταν τυλιγμένοι με ζεστά ρούχα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα για να προστατευτούν από το ψύχος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου