Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Μαζική στείρωση αδέσποτων στο Δήμο Βοϊου από την εθελοντική δράση Κτηνιάτρων...


Κοζάνη: Μαζική στείρωση αδέσποτων στο Δήμο Βοϊου από την εθελοντική δράση Κτηνιάτρων

Στην μαζική στείρωση 45 αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή της Σιάτιστας προχώρησε ο Δήμος Βοϊου σε συνεργασία με εξιδεικευμένη ομάδα από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ).
Τα αδέσποτα που στειρώθηκαν, προέρχονται από τρείς κωμοπόλεις, την Σιάτιστα, την Γαλατινή  και την Εράτυρα, ενώ όπως εξήγησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Λαμπρόπουλος, τον Απρίλιο θα επαναληφθεί το ίδιο  πρόγραμμα  αλλά για τα  αδέσποτα στο Άνω Βόϊο και στις πόλεις, Τσοτίλι και Νεάπολη. Η διαχείριση των  αδέσποτων τείνει να εξελιχθεί σε μεγάλο πρόβλημα για τους οικισμούς των ημιορεινών περιοχών, αφού ορισμένοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων από μεγαλύτερα αστικά κέντρα φροντίζουν να εγκαταλείπουν τα ζώα τους κοντά σε αυτούς οικισμούς.
Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Σιάτιστας, συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της δράσης αφού σε  συνεργασία με συνεργεία του δήμου, μέρες πριν την έλευση της  εθελοντικής ομάδας, ανέλαβαν να συγκεντρώσουν και να φροντίσουν τα αδέσποτα στο χώρο του ιππικού ομίλου της πόλης.  Η μαζική στείρωση έγινε στις εγκαταστάσεις  του Τραμπάντζειου Γυμνασίου - Λυκείου από την δωδεκαμελή ομάδα της εθελοντικής δράσης κτηνίατρων.
Τα σκυλιά μετά την μετεγχειρητική περίοδο ανάρρωσή τους,  θα οδηγηθούν και πάλι στις γειτονιές απ΄όπου και περισυλλέχθηκαν, εμβολιασμένα κατά της λύσσας και «τσιπαρισμένα» όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Ο Δήμος Βοϊου σε συνεργασία με τον  Φιλοζωικό Σύλλογος της πόλης, θα συνεχίσουν τις δράσεις τους ώστε ο πληθυσμός των αδέσποτων να καταστεί ελεγχόμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου