Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πέρασε άνετα από την Κέρκυρα


Με "σπασμένα φρένα" ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πορεία πρωταθλητισμού, περνώντας άνετα από την Κέρκυρα με σκορ 3-0, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. 
Τα γκολ της εύκολης επικράτησης πέτυχαν οι Μάτος (23΄), Κάμπος (57΄) και Πέλκας (78΄), ενώ υπήρχαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ, με σπουδαιότερη ένα δοκάρι του Μαουρίσιο με εκτέλεση φάουλ στο 
Αυτή ήταν η 8η σερί νίκη του Δικεφάλου (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) ισοφαρίζοντας το περσινό του ρεκόρ. Μάλιστα, οι "ασπρόμαυροι" στα πέντε τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, εκτός από τις ισάριθμες διαδοχικές νίκες, δεν έχουν δεχτεί ούτε ένα γκολ, ενώ έχουν πετύχει 16. Η ομάδα του Λουτσέσκου πάτησε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας (έστω και προσωρινά) και περιμένει τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού (με Λαμία) και της ΑΕΚ (με ΠΑΣ Γιάννινα). 
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό του παιχνιδιού με γκολ του Λέο Μάτος (7ο φετινό) έπειτα από ασίστ του Βιεϊρίνια με εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο Πορτογάλος βρήκε τον Βραζιλιάνο στο δεύτερο δοκάρι και εκείνος με ωραία κίνηση ξέφυγε από το μαρκάρισμα του αντιπάλου του και εντελώς αμαρκάριστος πλάσαρε από κοντά στα δίχτυα νικώντας τον Κουτζαβασίλη.
Στο 57ο λεπτό ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κάμπος να σκοράρει και πάλι (πέτυχε δύο γκολ στο προηγούμενο ματς με τον Λεβαδειακό). Ο Ανγκολέζος έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή και από πολύ πλάγια θέση επιχείρησε σέντρα-σουτ, με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά με πολλά φάλτσα και να "κρεμάει" τον Κουτζαβασίλη που είχε λάθος θέση, καταλήγοντας στα δίχτυα. Ένα εντυπωσιακό γκολ που ήταν αμφίβολο εάν το ήθελε ο Κάμπος ή πήγαινε για σέντρα.
Στο 69΄ ο Πέλκας έπιασε ένα εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση από τα όρια της περιοχής και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι με τον ΠΑΟΚ να χάνει σπουδαία ευκαιρία για ένα θεαματικό τρίτο γκολ.
Στο 78ο λεπτό του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με ένα παλικαρίσιο γκολ του Πέλκα. Αφότου πρώτα έχασε το κοντρόλ μετά την κάθετη του Μακ καθώς γλίστρησε όταν βγήκε σε τετ-α-τετ εντός περιοχής με τον Κουτζαβασίλη, σηκώθηκε, πήρε καθαρά την μπάλα και με περιστροφή απέφυγε το διπλό μαρκάρισμα των Γεωργίου και Ιωάννου, νικώντας με σουτ τον Κουτζαβασίλη για το 0-3.
Στο 87΄ ο Μακ βγήκε σε τετ-α-τετ μετά από πάσα του Πέλκα όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο περνώντας λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στο 90΄ μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μαουρίσιο σταμάτησε στο δοκάρι του Κουτζαβασίλη που έμεινε άγαλμα παρακολουθώντας την πορεία της μπάλα ανήμπορος να αντιδράσει. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πέλκας έκανε ένα ωραία σκαφτό ψηλοκρεμαστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 0-3.
Συνθέσεις:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Κ. Ντιόγκο, Μπάουμαν (64΄ Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (75΄ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (59΄ Μυτίδης)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (59΄ Μακ), Κάμπος (80΄ Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (59΄ Κουλούρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου