Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Προ των πυλών η 27η AGROTICA


H 27η AGROTICA (1-4 Φεβρουαρίου 2018) θα αποτελέσει το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία θα συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών.
Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες καθιστώντας την 27η ΑGROTICA Πύλη αγροτικής καινοτομίας.
Θα διεξαχθούν Διεθνή Αγροτικά Συνέδρια, Ενημερωτικές Ημερίδες υψηλού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις, δημιουργώντας ένα πλέγμα αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου του αγροτικού κλάδου.
Πιο δυναμική από ποτέ η 27η Agrotica
Στόχο για νέα ρεκόρ εκθετών και επισκεπτών έχει θέσει η φετινή Agrotica, που στην 27η διοργάνωσή της, από την 1η έως τις 4 Φεβρουαρίου, αναμένεται να είναι πιο δυναμική από ποτέ. Μάλιστα, ο αριθμός και η ποιότητα των συμμετοχών δεν έχουν φέτος προηγούμενο, με αποτέλεσμα να μην έχει απομείνει ούτε τετραγωνικό μέτρο διαθέσιμο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η 27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, που εγκαινιάζει το εκθεσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ-Helexpo για το 2018, θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το επίκεντρο των εξελίξεων του αγροτικού κλάδου και με τη διεθνή της ακτινοβολία θα συμβάλει ουσιαστικά στο «άνοιγμα» νέων αγορών. Άλλωστε, είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εκθέσεις του κλάδου στην Ευρώπη και σε κάθε διοργάνωσή της ανεβάζει υψηλότερα τον πήχη τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Μάλιστα, η φετινή Agrotica θα έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό, αυτό της καινοτομίας, με τους συμμετέχοντες να παρουσιάζουν βελτιωμένα και καινοτόμα εκθέματα και υπηρεσίες, καθιστώντας την έκθεση πύλη αγροτικής καινοτομίας. Το ενδιαφέρον για την Agrotica από επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, ενώ ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αναμένονται από τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όλοι οι τομείς της γεωργίας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη αγροτική τεχνολογία θα βρεθούν στην Agrotica του 2018. Μάλιστα, αυτή η πληρότητα στο εκθεσιακό επίπεδο συμπληρώνεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, το οποίο υλοποιούν φορείς, εκθέτες, ινστιτούτα και Πανεπιστήμια.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica, όπου θα συμμετάσχουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι, που θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα της γεωργίας. Το Συνέδριο με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις παραγωγής και ανάπτυξης στην ελληνική γεωργία» αποτελεί μία συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Επίσης, η ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) /ΕΚΕΤΑ θα συνδιοργανώσουν εκδήλωση με θέμα: «Από την συμβατική στην «έξυπνη» γεωργία, με τη χρήση τεχνολογιών ρομποτικής».
Η Agrotica διοργανώνεται από το 1985, είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, καταλαμβάνει σε κάθε διοργάνωσή της όλο το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και υποδέχεται περισσότερους από 120.000 επισκέπτες τόσο από την εσωτερική αγορά όσο και από 30 ακόμα χώρες. Κατά τη διάρκειά της δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους hosted buyers και στις b2b συναντήσεις.
H AGROTICA
– διοργανώνεται, από το 1985, από τη ΔΕΘ HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό της Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.
– είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου.
– συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις του αγροτικού τομέα της Ευρώπης.

Καταλαμβάνει όλο το εκθεσιακό κέντρο, καλύπτοντας 34.500 m2 εκθεσιακό χώρο.
– υποδέχεται περισσότερους από 120.000 επισκέπτες από την εσωτερική αγορά και άλλες 30 χώρες, οι οποίοι στο σύνολο τους είναι εμπορικοί επισκέπτες ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους Hosted Buyers και στα b2b meetings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου