Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Μέχρι 15 Δεκεμβρίου ετήσια απογραφή ζωικού κεφαλαίου..


Στην ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για φέτος καλούνται να προχωτρήσουν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου οι κάτοχοι εκμετάλλευσης αιγοπροβάτων στα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία. Η αντίστοιχη απογραφή για τους χοίρους γίνεται από 1η μέχρι και 31 Δεκεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι υποχρέωση απογραφής έχουν και οι εκμεταλλεύσεις με μηδενικό ζωικό κεφάλαιο.
Συγκεκριμένα, κατά την απογραφή πρέπει να υποβληθούν:
α) Αντίγραφο της σελίδας του μητρώου που περιλαμβάνει την απογραφή, σωστά και πλήρως ενημερωμένο, καθώς μη ενημερωμένα μητρώα δεν θα γίνονται δεκτά,
β) αντίγραφο μητρώου φαρμακευτικής αγωγής, δελτίο εμβολιασμού ή /και δελτίο ορολογικού ελέγχου και αντίγραφο άδειας λειτουργίας σταβλικών εγκαταστάσεων.
Η κοινοποίηση της απογραφής, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services. minagric. gr, ακολουθώντας τις οδηγίες που είναι αναρτημένες. Μετά την υποβολή της απογραφής εκδίδεται σχετική βεβαίωση που εκτυπώνεται και επισυνάπτεται στο μητρώο τους και κατατίθεται στις ΔΑΟΚ
Ο κάθε ενδιαφερόμενος κτηνοτρόφος πρέπει να γνωρίζει τα εξής:
-Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας ότι εκδίδεται σχετική βεβαίωση που την επισυνάπτει στο μητρώο του.
-Η ψηφιακή υποβολή δεν υποκαθιστά την υποχρέωση για ενημέρωση του μητρώου. Το μητρώο του θα πρέπει να είναι ενημερωμένο με τα απογραφικά στοιχειά και τις μεταβολές ζωικού πληθυσμού.
-Η υποβολή απογραφής γίνεται μια φορά το χρόνο.
-Η παράλειψη διενέργειας της απογραφής ,η αδικαιολόγητη μεταβολή στοιχείων (αύξηση – μείωση ζωικού πληθυσμού) και η μη ορθή συμπλήρωση του μητρώου αποτελούν παραβάσεις που επισύρουν διοικητικές κυρώσεις και περικοπές αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
-Ύστερα από τα παραπάνω καλούμε τους κτηνοτρόφους να προβούν εγκαίρως στην υποβολή της ετήσιας απογραφής τους.
-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες.
http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου