Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ από... σπόντα


Με ένα γκολ με κόντρα μετά από αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ σε "στημένη" φάση, ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League, επικρατώντας με 1-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης". 
Το γκολ που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα του σπουδαίου αγώνα, σκόραρε ο Ένγκελς στο 51ο λεπτό. 
Οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν τη διαφορά τους από τον πρωτοπόρο Δικέφαλο στον -1 βαθμό. Οι "ασπρόμαυροι" παραμένουν στην κορυφή με 15 βαθμούς και περιμένουν το αυριανό αποτέλεσμα της αναμέτρησης ΑΕΚ-Ατρόμητος για να μάθουν εάν θα διατηρηθούν εκεί.
Ο αγώνας
Η σέντρα του αγώνα έγινε με καθυστέρηση 10 λεπτών, ώστε να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν υπήρχε ορατότητα.
Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να δείχνουν αμφότερες διάθεση να ελέγξουν τον ρυθμό με κατοχή της μπάλας, ενώ από τα πρώτα λεπτά υπήρχε πάθος και αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους για να χτυπήσει την άμυνα του Ολυμπιακού κυρίως από τα πλάγια, όπου είχαν κενά οι «ερυθρόλευκοι». Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 15ο λεπτό και ήταν για τον Δικέφαλο, με τον Ελ Καντουρί να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και να πασάρει στον Πρίγιοβιτς ο οποίος όμως σούταρε ψηλά άουτ. Στο 18΄ οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι από την αριστερή πλευρά. Εγινε φοβερή συνεργασία Βιεϊρίνια, Λέοβατς, Καντουρί, η μπάλα κατέληξε στον Μακ στην περιοχή αλλά αυτός σούταρε χωρίς δύναμη και ο Προτό μπλόκαρε. Πάντως όσο κυλούσαν τα λεπτά η ομάδα του Λουτσέσκου είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα. Στο 36΄ και στο 38΄ πλησίασε ο Ολυμπιακός επικίνδυνα την περιοχή του ΠΑΟΚ, δίχως όμως να είναι αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Στο 45΄ είχε καλή ευκαιρία ο ΠΑΟΚ, με τον Μαουρίσιο να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις λίγο έξω από την περιοχή, αλλά άστοχα. Το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ. Είχε καλό ρυθμό και ένταση, αλλά όχι τις μεγάλες ευκαιρίες.
Γκολ από... σπόντα για τον Ολυμπιακό 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αρκετές διακοπές και μόλις 1,5 λεπτό «καθαρού» ποδοσφαίρου στο πρώτο 8λεπτο. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το ξεκίνημα βρήκε τον τρόπο να προηγηθεί από μία στημένη φάση, εκμεταλλευόμενος μία αδράνεια της άμυνας του ΠΑΟΚ, που δέχτηκε γκολ από το… πουθενά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από δεξιά, ο Οφόε πήρε την πρώτη μπαλιά γυρίζοντας στην "καρδιά" της περιοχής του ΠΑΟΚ, ο Ρομαό έκανε την κεφαλιά, ο Σαμπράνο προσπάθησε να διώξει, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ένγκελς κι από κοντά αυτός την έστειλε στα δίχτυα με… κόντρα, για το 1-0.
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ έδειχνε να τα έχει χαμένα και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του αγώνα, δίχως όμως να δημιουργεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Μετά το 60΄ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο η ομάδα του Λουτσέσκου. Στο 66΄ μία κεφαλιά του Σαμπράνο πέρασε πάνω από την εστία του Προτό. Στο 71ο λεπτό ο Δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση. Ο Λέοβατς έκανε το γέμισμα, ο Σαμπράνο έκανε κεφαλιά πάσα στον Μάτος και ο Βραζιλιάνος με νέα κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι του Προτό. Όσο περνούσε η ώρα ο ΠΑΟΚ πίεζε περισσότερο για το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ολυμπιακό να παίζει πιο αμυντικά. Ωστόσο, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έβρισκε τρόπους να διασπάσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Στο 89΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Σισέ να προλαβαίνει να απομακρύνει σε κόρνερ με προβολή προ του Βαρέλα μπροστά στην εστία του Ολυμπιακού, μετά από κεφαλιά του Πρίγιοβιτς. Μια κεφαλιά του Κάμπος μετά από χτύπημα φάουλ του Μπίσεσβαρ στο 2ο από τα 6 λεπτά των καθυστερήσεων, πέρασε ακίνδυνα πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει και το ματς έληξε με σκορ 1-0 με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη.
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε, Φορτούνης (Ζντιέλαρ 86΄), Πάρντο, Ανδρούτσος (Μάριν 69΄), Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς 89΄).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (Μπίσεσβαρ 79΄), Μαουρίσιο (Σάχοφ 62΄), Τσίμιροτ, Μακ (Κάμπος 69΄), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς
http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου