Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στη μάχη του Europa League...

ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στη μάχη του Europa League - Τα τελευταία νέα
Στη μάχη των πλέι-οφ του Europa League πέφτουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός με την κάθε ομάδα να έχει διαφορετικές πιθανότητες πρόκρισης.
Αναμφίβολα το πιο δύσκολο έργο το έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει την Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Οι Ισπανοί μπορεί να μην έχουν πλέον στον πάγκο τους τον Ερνέστο Βαλβέρδε  ωστόσο παραμένουν η ίδια ομάδα με πέρυσι αφού δεν είχαν την παραμικρή απώλεια στο μεταγραφικό παζάρι.
Την υπέρβαση καλείται να κάνει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται την Αθλέτικ Μπιλμπάο (21.30 Cosmote Sport 2) στο πρώτο παιχνίδι των πλέι-οφ του Europa League.
Να θυμηθεί κάτι από το ένδοξο παρελθόν του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα θα προσπαθήσει απόψε ο Παναθηναϊκός κόντρα στους  Βάσκους της Μπιλμπάο.
Η κλήρωση μπορεί να μην την ευνοϊκή για το τριφύλλι, το οποίο όμως καλείται να αποδείξει πως οι εμφανίσεις απέναντι στην Γκαμπάλα στον 3ο προκριματικό γύρο ήταν απλά μια πρόγευση γι' αυτό που θα ακολουθήσει.
Όσον αφορά, τα αγωνιστικά, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν θα πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε κόντρα στους Αζέρους. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος, με τους Μολέδο και Κουτρουμπή στα στόπερ ενώ αριστερά και δεξιά θα αγωνιστούν οι Χουλτ και Κολοβέτσιος αντίστοιχα. Κουρμπέλης και Ζέκα θα είναι στον άξονα, με τον Λουντ στα αριστερά και τον Καμπέσας στα δεξιά ενώ Αλτμάν και Λουτσιάνο διεκδικούν τη θέση πίσω από τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.
Από την πλευρά της η Μπιλμπάο δεν έχει πολλές διαφορές σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία με τον Κούκο Θιγάντα να παίρνει τη θέση του. Η πιο σημαντική απουσία έχει να κάνει με τον Ιτουράσπε λόγω τραυματισμού, με τους Βάσκους να ξεκινούν με τον Ερερίν κάτω από τα δοκάρια ενώ τετράδα στην άμυνα θα είναι οι Ντε Μάρκος, Λαπόρτ, Ετσεΐτα και Μπαλενθιάγα. 
Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Μπενιάτ και Βέσγκα ενώ πίσω από τον Αντούριθ θα παίξουν οι Σουσαέτα, Μουνιαΐν και Ραούλ Γκαρθία, με τον Ινιάκι Γουίλιαμς να μένει στον πάγκο.
Το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αναμένεται κατάμεστο αφού ελάχιστα εισιτήρια είχαν μείνει απούλητα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.


Η ΑΕΚ θα έχει και αυτή αρκετά δύσκολο έργο αφού καλείται να αντιμετωπίσει στο Βέλγιο την Μπριζ. Η πρωταθλήτρια του 2016, αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και με μεγάλο όπλο της την επίθεση, απειλεί τον Δικέφαλο.
Η μάχη με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League χάθηκε και τώρα η ΑΕΚ έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει την είσοδό της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αντίπαλός της η Μπριζ (21:45, COSMOTE Sport 3) στα πλέι-οφ του Europa League.
Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ καλείται να δείξει καλύτερο πρόσωπο από αυτό που εμφάνισε απέναντι στους Ρώσους. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να πετύχει το πρώτο φετινό της γκολ σε επίσημο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έχει περισσότερα ματς στα πόδια της και δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τουλάχιστον όσον αφορά το σκοράρισμα.
Οι Βέγλοι αποκλείστηκαν και αυτοί στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League από την Μπασακσεχίρ παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν το φαβορί για την πρόκριση.
Στο πλευρό της ΑΕΚ θα βρεθούν περίπου 600 φίλοι της ομάδας αλλά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος παρακολούθησε την τελευταία προπόνηση και αναμένεται να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές το μεσημέρι στο ξενοδοχείο.
Ο Μανόλο Χιμένεθ φαίνεται πως έχει κατασταλάξει στο 4-3-3 αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια έκπληξη. Σύμφωνα πάντως με όσα έχει δείξει στις προπονήσεις, ο Ανέστης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Λόπες και Μπακάκης στα δύο άκρα της άμυνας με τους Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς στα στόπερ.
Σιμόες, Γιόχανσον και Γαλανόπουλος θα αγωνιστούν στην μεσαία γραμμή, με τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο στα δύο άκρα ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Κλωναρίδης.
Οι Βέλγοι από την πλευρά τους δεν αντιμετωπίζουν κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Ο Χόρβατ θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τριάδα στην άμυνα τους Σίμονς, Μεσέλ και Ντένσβιλ στην άμυνα,. Βάνακεν και Νακαμπά θα αγωνιστούν στον άξονα με τον Λιμπομπέ αριστερά, τον Παλάσιος δεξιά και τον Βόρμερ σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τους Βόσεν και Ντένις.


Τέλος, το πιο εύκολο έργο θεωρητικά έχει ο ΠΑΟΚ ο οποίος υποδέχεται την Έστερσουντ. Οι Σουηδοί μπορεί να απέκλεισαν την Γαλατασαράι στον 2ο προκριματικό γύρο, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι το όνομα που τρομάζει.
O ΠΑΟΚ υποδέχεται την Έστερσουντ (21.00, Cosmote Sport 1) για τα πλέι-οφ του Europa League, στο πρώτο παιχνίδι του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο της ομάδας.
Η χρονιά έχει ξεκινήσει με ιδιαιτερότητες για τον ΠΑΟΚ. Ο Αλεξάντρ Στανόγεβιτς αποχώρησε, στη θέση του ήρθε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και τώρα ο Ρουμάνος θα ψάξει την καλύτερη δυνατή πρεμιέρα του στον πάγκο του δικεφάλου, στο πολύ κρίσιμο ματς κόντρα στην Έστερσουντ.
Οι Σουηδοί θα βρεθούν στο δρόμο της ελληνικής ομάδας για την είσοδο στους ομίλους του Europa League και το γεγονός πως απέκλεισαν στον 2ο γύρο την Γαλατασαράι, δείχνει πως μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι.
Ο Λουτσέσκου δεν πρόκειται να ρισκάρει στα πρόσωπα της 11άδας αφού μέσα σε λίγες μέρες προπονήσεων είναι λογικό να μην έχει μεταδώσει αυτά που ο ίδιος επιθυμεί.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Ρέι και στην άμυνα, οι Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο και Βαρέλα. Τσίμιροτ και Σάκχοφ θα αγωνιστούν στον άξονα με τους Ενρίκε και Μακ στα δύο άκρα ενώ ο Μπίσεσβαρ θα αγωνιστεί πίσω από τον Πρίγιοβιτς.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου