Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Δήμος Βοΐου...Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Δεκαπενταύγουστο.


Εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου στη Δημοτική Κοινότητα Σιάτιστας ο Δήμος Βοΐου και το Τοπικό Συμβούλιο Σιάτιστας, μετά από συνεδρίαση της Πολιτιστικής Επιτροπής Σιάτιστας και κατόπιν συνεννοήσεως με το Αστυνομικό Τμήμα Βοΐου για την αποφυγή ατυχημάτων, κυκλοφοριακής συμφόρησης και την ομαλή διεξαγωγή του εθίμου των καβαλάρηδων , παρακαλεί τους πολίτες για τα εξής:
  1. Οι οδηγοί να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Σιάτιστας, και από τις δύο πλευρές του δρόμου, από την Παρασκευή 11 έως και την Τρίτη 15 Αυγούστου , τις βραδινές ώρες, από τις 19:00 και μετά, από το αρτοποιείο Ώττα (απέναντι από το πρώην κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας) έως και τον Άγιο Δημήτριο.
  2. Το βράδυ της 14ης Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα, από τις 20:00 και μετά, από το ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ έως και τον Άγιο Δημήτριο, εκτός από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω του περιφερειακού δρόμου, προς αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης και τυχόν ατυχημάτων , καθώς οι παρέες των καβαλάρηδων θα κάνουν την καθιερωμένη βόλτα τους στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας.
  3. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, παρακαλούνται οι οδηγοί να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στον κεντρικό δρόμο της Σιάτιστας, την ώρα της παρέλασης των καβαλάρηδων, από την περιοχή Αγίου Αθανασίου έως και το Δημαρχείο, από τις 13:00 και έως ότου ολοκληρωθεί η παρέλαση.
  4. Εφιστούμε την προσοχή του κόσμου και των καβαλάρηδων , να είναι προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους στην πόλη για την αποφυγή ατυχημάτων.
Ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα και το Μικρόκαστρο προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα.
Παρακαλούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση των πολιτών ώστε να πραγματοποιηθούν και φέτος με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια οι εκδηλώσεις του τετραημέρου, να δείξουμε τη φιλοξενία μας στους επισκέπτες και να διευκολύνουμε όλο τον κόσμο που θα βρεθεί τις ημέρες αυτές στην περιοχή μας για να διασκεδάσει, να μετακινηθεί με ασφάλεια και άνεση.
Αναλυτικά το πρόγραμμα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Παραδοσιακό γλέντι στη Σιάτιστα
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
19:30 Εσπερινός στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο
Πανηγύρι στο Μικρόκαστρο
Παραδοσιακό γλέντι στη Σιάτιστα
ΤΡΙΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μικρόκαστρο
Περιφορά Εικόνας Θεοτόκου
Προσκύνημα στην Παναγία από τους καβαλάρηδες
13:30 μ.μ. Υποδοχή των καβαλάρηδων στην Πλατεία Χώρας
Παραδοσιακό γλέντι στη Σιάτιστα.
Ευχόμαστε σε όλο τον κόσμο καλό Δεκαπενταύγουστο.
Σας περιμένουμε όλους να γλεντήσουμε μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου