Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου...Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους...01/10 – 08/10/2017.


8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  01/10 – 08/10/2017
01/10 ΚΥΡΙΑΚΗ : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση στον Ιερό Ναό  10.00 πμ και αναχώρηση για το  αεροδρόμιο  «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.  Πτήση με την AEGEAN AIRLINES στης 14.45 μμ για Τελ Αβίβ μέσω Αθηνών. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 18:30 και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
02/10 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινο και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Θα ξεκινήσουμε από το Πραιτώριο, τη φυλακή του Πέτρου, το σπίτι της Βερονίκης, την  Οδό Του Μαρτυρίου και καταλήγουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Το απόγευμα ελεύθεροι στην παλιά πόλη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε κατ’ ιδίων τα διάφορα μικρά μοναστηράκια εντός της Παλιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων (Μεγάλη Παναγία, Αγίων Θεοδώρων, Σειδανάγιας, Αγίου Ευθυμίου, Μετόχι Γεθσημανής κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
03/10 ΤΡΙΤΗ: : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΣΙΝΑ
Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Θεοβάδιστο όρος Σινά. Περνώντας από τη  Νεκρά θάλασσα, την έρημο Νεγκέβ  φθάνουμε  στο Ειλάτ. Διέλευση συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου με τα πόδια αλλάζοντας πούλμαν, άφιξη το απόγευμα στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Ακολουθεί ξενάγηση από τους Σιναίτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου θα προσκυνήσουμε τα  Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τη φλεγόμενη και μηκαιόμενη βάτο, το πηγάδι του Iοθώρ, καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση  στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα  πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι – μπουφάν). Δείπνο. Διανυκτέρευση.
04/10 ΤΕΤΑΡΤΗ : ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Πολύ νωρίς το  πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία. Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα Αιγύπτου – Ισραήλ. Μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
05/10 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ– ΙΕΡΙΧΩ – ΧΟΤΖΕΒΑΣ 
Πρωινό και αναχώρηση για επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε και το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επόμενη στάση μας το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Κατεβαίνουμε στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του.
Στάση επίσης στη Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ Θεία Λειτουργία (αγρυπνία) στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.Διανυκτέρευση.
06/10 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά ΜονήΑγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Καθοδόν βλέπουμε και το Επτάπηγο. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
07/10 ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΗΘΛΕΕΜ    
Πρωινό. Προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε το προσκύνημα μας στο Χωρίο των Ποιμένων και επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν στα Ιεροσόλυμα θα δούμε το μοναστήρι του Προφ. Ηλία, του Συμεών Θεοδόχου Καταμόνας, του Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
08/10 ΚΥΡΙΑΚΗ  : ΒΗΘΛΕΕΜ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ –ΛΥΔΑ- ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Πρωινό. Ελεύθεροι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ και με πτήση την AEGEAN LINES στις 19.20μμ πετάμε για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών .Καθ οδόν θα σταματήσουμε στην Λύδα όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Άφιξη στη Θεσσαλονίκη 23.55 και μεταφορά στο Τσοτύλι.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:   980  ΕΥΡΩ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:   185 ΕΥΡΩ
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
  • Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
  • Φόρους αεροδρομίων,
  • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό και ένα γεύμα.
  • Διανυκτέρευση (1) στο όρος Σινά.
  • Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Φόροι συνόρων Ισραήλ – Αιγύπτου.
  • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
  • Είσοδος στο χώρο (προτεκτοράτο) της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης.
  • Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
  • Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Ποτά, αχθοφορικά, είσοδος στο ενυδρείο του Ειλάτ (23€ – 25€) και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.
    
      ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ           ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
       Α3 115  01/10  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ  14:45-15:35      Α3  925  08/10   TEL AVIV- ΑΘΗΝΑ   19:20-21:20
       Α3 924  01/10  ΑΘΗΝΑ – TEL AVIV  16:30-18:30       Α3  136  08/10  ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 23:00-23:55
Παρατηρήσεις:
  • Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
  • Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 20/09/2014.
  • Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
  • Για ακυρώσεις έως 41 μέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 60-41 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 40-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
  • Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 15/03/2017 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
  • Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευήσυνολικού βάρους έως 20 κιλά.
  • Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.
              
Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί κεριά,  θυμίαμα, φάρμακα (για το λαιμό, βήχα, κρύωμα, ιώσεις, παυσίπονα, βιταμίνες, αλοιφές για εντριβή, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου