Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Τελευταία ευκαιρία για τα ανασφάλιστα σήμερα -Τα τσουχτερά πρόστιμα που θα μπουν από αύριο




Λήγει σήμερα η προθεσμία που είχε δοθεί στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες που είχαν, ώστε να γλιτώσουν το πρόστιμο των 250 ευρώ το οποίο τελικά δεν μειώθηκε.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όσοι δεν έχουν ασφαλίσει ή καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους μέχρι σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου τότε για το σύστημα θεωρούνται παραβάτες και θα τους επιβληθεί πρόστιμο 250 ευρώ.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας θα ακολουθήσει νέα διασταύρωση και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θα βρεθούν ανασφάλιστα θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα, το ύψος των οποίων θα διαμορφώνεται κλιμακωτά με βάση τον κυβισμό του οχήματος.
Να σημειωθεί ότι οι άδειες των υπαλλήλων στο Μηχανογραφικό Σύστημα μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω καθυστερήσεις στη διασταύρωση και τελικά τα πρόστιμα να αποσταλούν τελικά μετά από μήνες!
Ωστόσο, η σχετική τροπολογία που ορίζει τα πρόστιμα δεν έχει ακόμη κατατεθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.
Μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε πως από το 1 εκατομμύριο υπολογίζεται ότι περίπου 400.000 ιδιοκτήτες ανασφάλιστων έχουν σπεύσει να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.
Σε περίπτωση που περάσει η τροπολογία έστω και με αναδρομική ισχύ τα νέα παράβολα-πρόστιμα θα διαμορφώνονται με βάση τις παρακάτω κλίμακες:
100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc
150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και
250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου