Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΚΑΣΤΟΡΙΑ...Δόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα της Εγνατίας στην Κορομηλιά - Καστοριά Αλβανία σε 15 λεπτά


Την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 δόθηκε  σε κυκλοφορία το τμήμα  Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή, το οποίο ήταν  το τελευταίο τμήμα του Κάθετου Άξονα 45  της Εγνατίας Οδού  Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής.
Πρόκειται για ένα μεγάλο οδικό, αναπτυξιακό έργο, τόσο για την περιοχή μας όσο και για ολόκληρη τη χώρα καθώς αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και η ολοκλήρωση  του οδηγεί στην σύνδεση της Ελλάδος με το νότιο τμήμα της Αλβανίας.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν στον Ισόπεδο Κόμβο της Κρυσταλλοπηγής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και η παράδοση του τμήματος σε κυκλοφορία έγινε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Το παρών  έδωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, οι Βουλευτές του Νομού Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μαρία Αντωνίου, οι Δήμαρχοι καθώς και  φορείς και αρχές του τόπου μας.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Δώσαμε στην κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Εγνατίας προς την

Κρυσταλλοπηγή. Δυστυχώς, δεν υπήρχε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για
τους κάθετους άξονες και για τις συνδέσεις που θα έπρεπε να έχει η
Εγνατία. Πραγματικά πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο. Στόχος μας είναι η Εγνατία Α.Ε να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στις υποδομές της Βορείου Ελλάδος, να ολοκληρωθούν οι κάθετοι άξονες και οι συνδέσεις με όλες τις παραγωγικές περιοχές της Β. Ελλάδος. Η  προσπάθεια που κάνουμε  είναι να μην υπάρχει μόνο η οδική Εγνατία, αλλά και η σιδηροδρομική. Πρέπει και προσπαθούμε να βγάλουμε τη χωρά από την κρίση. Περιοχές όπως είναι η Καστοριά και η Φλώρινα αλλά και  περιοχές μας όπως  στην Θράκη και στην Ήπειρο πρέπει να σταματήσουν να είναι οι εσχατιές της χώρας αλλά να είναι η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων. Προχωράμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και για την ανάπτυξη.
http://www.svouranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου