Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Οι 10 πιο επικίνδυνες θάλασσες και λίμνες πάνω στον πλανήτη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν τις διακοπές τους χωρίς να υπάρχει κάποια θάλασσα ή λίμνη κοντά. Υπάρχουν, όμως, μερικές θάλασσες και λίμνες στον πλανήτη που είναι θανατηφόρες για όλους τους ταξιδιώτες.

10. Μεγάλη μπλε τρύπα, Μπελίζ
IMG_5652

Οι παλίρροιες μετατρέπουν τη Μεγάλη Μπλε Τρύπα σε έναν τεράστιο στρόβιλο που τραβάει τα πάντα στην επιφάνεια, ενώ οι εκβολές έχουν μεγάλες στήλες νερού. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να την επισκεφθούν, γιατί ο Ζακ Κουστώ την χαρακτήρισε ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου για καταδύσεις.
9. Η πηγή του Τζέικομπ, Τέξας, ΗΠΑ
IMG_5651

Η βάθους 15 μέτρων πηγή με τα κρυστάλλινα νερά είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για καταδύσεις. Στον πάτο της πηγής υπάρχουν πολλές είσοδοι σε ένα μεγάλο δίκτυο σπηλιών από τις οποίες πολλοί δεν μπορούν να φύγουν.
8. Λίμνη Νάτρον, Τανζανία

IMG_5650
Η λίμνη Νάτρον είναι μια από τις πιο αλατισμένες και αλκαλικές λίμνες στον κόσμο. Καλύπτεται από ένα στρώμα αλατιού, που πολλές φορές είναι κόκκινο. Η θερμοκρασία του νερού φτάνει του 50 βαθμούς κελσίου σε μερικά σημεία και μαζί με την αλκαλικότητα γίνεται αφιλόξενη για την ζωή. Στην λίμνη ζουν μόνο 3 είδη ψαριών που μπορούν να προσαρμοστούν σε ακραίες συνθήκες.
7. Μπλε Τρύπα, Νταχάμπ
IMG_5649

Η μπλε τρύπα είναι ίσως το πιο επικίνδυνο σημείο της γης για καταδύσεις, αφού έχουν πεθάνει πολλοί δύτες στην 200 μέτρων σπηλιά της. Ωστόσο, οι έμπειροι δύτες αναφέρουν, ότι οι σωστά εκπαιδευμένοι άνθρωποι μπορούν να κάνουν καταδύσεις χωρίς φόβο: η κύρια αιτία θανάτου είναι η νάρκωση του αζώτου ή η ανεπαρκής χωρητικότητα του αέρα κατά την άνοδο.
6. Λίμνη Χόρσου, ΗΠΑ
IMG_5648

Το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπεται από τις ρωγμές στο κάτω μέρος της λίμνης είναι θανατηφόρο. Η λίμνη ήταν η αιτία θανάτου 4 ανθρώπων, καθώς και των δέντρων που φυτρώνουν κοντά της. Ο κίνδυνος αναφέρεται με πινακίδες παντού.
5. Λίμνη που βράζει, Ντομινίκα
IMG_5647

Η θερμοκρασία της λίμνης μπορεί να φτάσεις του 92 βαθμούς κελσίου λόγω του ζεστού αέρα που εκτοξεύεται από το έδαφος. Το κολύμπι απαγορεύεται αυστηρά στην λίμνη, ακόμα και αν δεν υπάρχουν φυσαλίδες στην επιφάνεια, αφού η λίμνη μπορεί να αρχίσει να βράζει σε δευτερόλεπτα.
4. Ρίο Τίντο, Πορτογαλία/ Ισπανία
IMG_5646

Οι εκσκαφές ορυκτών που πραγματοποιήθηκαν στην κορυφή του ποταμού Τίντο για περισσότερα από 3.000 χρόνια οδήγησαν στον κορεσμό του χαλκού και του σιδήρου με τα βαρέα μέταλλα, προκαλώντας μεγάλη οξύτητα. Ωστόσο, ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες το οικοσύστημα του ποταμού περιέχει βακτήρια που οξειδώνουν τα μέταλλα και κάνουν το νερό κόκκινο.
3. Πέρασμα Ντρέικ
IMG_5645

Πολλά παγόβουνα, άνεμοι που φτάνουν τα 128 χιλιόμετρα την ώρα, ισχυρά ρεύματα και χαμηλή ορατότητα είναι μερικά από αυτά που πρέπει να ξεπεράσουν τα πλοία που περνάνε από το πέρασμα Ντρέικ. Το πέρασμα θεωρείται ένα πραγματικό νεκροταφείο πλοίων από την εποχή του Μαγγελάνου μέχρι την ανακάλυψη της Διώρυγας του Παναμά τον 20ο αιώνα.
2. Λίμνη Μίσιγκαν, ΗΠΑ
IMG_5644

Η λίμνη Μίσιγκαν είναι όσο διάσημη όσο και το τρίγωνο των Βερμούδων, αφού πάνω από αυτήν έχουν γίνει πολλά αεροπορικά δυστυχήματα στην Βόρεια Αμερική, χωρίς προφανή λόγο.
Βέβαια, εκτός από αυτό η λίμνη είναι επικίνδυνη, γιατί δημιουργούνται στην περιοχή πολλά ισχυρά ρεύματα.
1. Λίμνη Κιβού
IMG_5643

Η φαινομενικά ήρεμη λίμνη κρύβει ένα θανατηφόρο μυστικό: Υπάρχουν στρώματα CO2 και 55 εκατομμύρια κυβικά μέτρα μεθανίου στον πάτο της. Ακόμα και ο πιο μικρός σεισμός μπορεί να προκαλέσει εκρήξεις, σκοτώνοντας 2 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν γύρω από την λίμνη.
Μπόνους: πλάσματα του νερού

IMG_5642
Αν αποφασίσετε να κολυμπήσετε ποτέ σε λίμνη, θάλασσα ή ποτάμι, σιγουρευτείτε ότι είναι ασφαλές σημείο, γιατί ακόμα και περιοχές που προσελκύουν τουρίστες μπορεί να έχουν βδέλλες, πετρόχελα και σμέρνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου