Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Ασγκάρντια: Το πρώτο… κράτος στο διάστημα!

perierga.gr - Ιδρύεται το πρώτο κράτος στο διάστημα: Πώς θα γίνεις πολίτης της Ασγκάρντια;
Το μέλλον του πρώτου διαστημικού κράτους στον κόσμο κρίνεται τις επόμενες μέρες και όσοι έχουν σπεύσει να γίνουν πολίτες της Ασγκάρντια θα κληθούν να ψηφίσουν, μέσω διαδικτύου, για το Σύνταγμα, την σημαία και τον εθνικό ύμνο. Η Ασγκάρντια, η οποία επισήμως ονομάζεται Διαστημικό Βασίλειο της Ασγκάρντια και η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε πέρσι, αριθμεί μέχρι αυτή τη στιγμή 214.255 πολίτες από περίπου 200 χώρες. Για όσους δεν είναι Ασγκαρντιανοί, ακολουθούν πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν για το υπό ίδρυση κράτος:
1. Πώς ξεκίνησαν όλα
Η Ασγκάρντια ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2016 από τον Ρώσο επιστήμονα Ιγκόρ Ασουρμπεϊλί, ο οποίος υποσχέθηκε μια “διακρατική, δια-εθνική κοινότητα ανθρώπων με κοινό στόχο την ανθρώπινη παρουσία στο διάστημα”. Ενώ πολλοί θεωρούν ότι η Ασγκάρντια αποτελεί ένα τρελό όνειρο, ο Ασουρμπεϊλί ανακοίνωσε ότι ο πρώτος δορυφόρος Ασγκάρντια-1 θα εκτοξευτεί στο διάστημα, μέσω της NASA, το ερχόμενο φθινόπωρο.
2. Πολίτες
Αρκετά άτομα έχουν δείξει ενδιαφέρον να ενταχθούν στην πρώτη διαστημική κοινότητα στον κόσμο. Σχεδόν 200.000 υπέβαλλαν αίτηση μέσα στις πρώτες 40 ώρες από την σχετική ανακοίνωση. Ο αριθμός αυτός μάλιστα εκτοξεύτηκε στις 500.000 αλλά εν τέλει μειώθηκε σε 200.000, αφού μόνο οι “σοβαροί” υποψήφιοι έλαβαν την υπηκοότητα. Ο Ασουρμπεϊλί θα είναι ο αρχηγός του κράτους τα πέντε πρώτα χρόνια, ωστόσο στη συνέχεια το κοινοβούλιο κατόπιν ψηφοφορίας θα επιλέξει τον διάδοχό του. Οι εγγεγραμμένοι Ασγκαρντινοί έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη βουλή, με τον πρώτο γύρο των εκλογών να είναι προγραμματισμένος για τις 24 Ιουνίου.
3. ΟΗΕ
perierga.gr - Ιδρύεται το πρώτο κράτος στο διάστημα: Πώς θα γίνεις πολίτης της Ασγκάρντια;
Η Ασγκάρντια έχει πολλά νομικά ζητήματα να λύσει πριν γίνει αναγνωρισμένο κράτος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η διαστημική κοινότητα εργάζεται για την “ανάπτυξη διπλωματικών σχέσεων με άλλα γήινα έθνη”, προκειμένου να αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ. Η Ασγκάρντια, αυτή τη στιγμή, είναι το 185ο κράτος του κόσμου όσον αφορά τον πληθυσμό.
4. Το μέλλον της Ασγκάρντια
Η Ασγκάρντια θα εκτοξεύσει τον πρώτο της δορυφόρο Ασγκάρντια-1 από τις εγκαταστάσεις της NASA στη Βιρτζίνια, το ερχόμενο φθινόπωρο. Ένας δεύτερος δορυφόρος έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί το 2018, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα φιλοξενίας εκατομμυρίων Ασγκαρντινών στο διάστημα. “Το Ασγκάρντια-1 θα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής του διαστήματος, μεταφέροντας τους πολίτες μας στο διάστημα σε εικονική μορφή, σε πρώτη φάση”, δήλωσε ο Ασουρμπεϊλί.
5. Το ημερολόγιο της Ασγκάρντια
perierga.gr - Ιδρύεται το πρώτο κράτος στο διάστημα: Πώς θα γίνεις πολίτης της Ασγκάρντια;
Το ημερολόγιο της Ασγκάρντια έχει 13 μήνες και 28 ημέρες ή ακριβώς τέσσερις εβδομάδες, επομένως κάθε χρόνος και μήνας ξεκινά Κυριακή και η ίδια ημερομηνία κάθε έτους πέφτει πάντα την ίδια μέρα. Ο επιπλέον μήνας, ο οποίος είναι μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, ονομάζεται Άγκαρντ. Έχουν θεσπιστεί τρεις αργίες: στις 12 Οκτωβρίου, που είναι τα γενέθλια της Ασγκάρντια, στις 31 Δεκεμβρίου, η Ημέρα του Έτους και στις 18 Ιουνίου, η Ημέρα Εθνικής Ενότητας.
http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου