Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Aλλάζει η τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου – Tι αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ.


Aλλάζει η τιμολογιακή πολιτική της Δ.Ε.Υ.Α. Βοΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στην τελευταία συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της Επιχείρησης, την περασμένη Πέμπτη 18 Μαΐου, επειδή με τη μέχρι πρότινος τιμολογιακή πολιτική, έκρινε ότι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων που έχουν μεγάλες καταναλώσεις είναι δυσβάσταχτη κι έχουν συσσωρευτεί μεγάλες οφειλές, γι’ αυτό κι αποφασίσθηκαν κάποιες αλλαγές. Έτσι, από εδώ και στο εξής:
Για τις επιχειρήσεις θα ισχύει το παρακάτω τιμολόγιο
  • Κατανάλωση από 1 έως 1000 κυβικά 0,42 €/ κυβικό
  • Κατανάλωση από 1001 κυβικά και πάνω 0,55 €/κυβικό
 Η καταμέτρηση των υδρομέτρων θα γίνεται ανά τετράμηνο σε όλες τις επιχειρήσεις άσχετα από την περιοχή που βρίσκονται σε πόλεις ή χωριά για δίκαιη χρέωση. Προς διευκόλυνση των καταναλωτών ο αριθμός των δόσεων σε οφειλέτες άνω των 500,00 € αυξήθηκε και  η αποπληρωμή θα γίνεται, πλέον, σε 60 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης 50,00 €. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επίσης αποφάσισαν, ομόφωνα, ότι η τιμολογιακή πολιτική πρέπει να επανεξεταστεί συνολικά μέσα στο 2017 και κατόπιν μελέτης να υπολογιστεί η επιβάρυνση του Προϋπολογισμού και να εφαρμοστεί στο επόμενο έτος. Τέλος, ζητήθηκε να εξεταστεί από το Νομικό Σύμβουλο της Δ.Ε.Υ.Α.Β. αν έχει το δικαίωμα η επιχείρηση να δημοσιοποιεί ονόματα οφειλετών κι αν ναι να δημοσιοποιούνται τα ονόματα όλων όσοι οφείλουν πάνω από 1000,00 €.
Η κλίμακα στη χρέωση κυβικών που ίσχυε μέχρι, χθες (πριν την τελευταία απόφαση του Δ.Σ.) ήταν, η παρακάτω:
Για κατανάλωση από 1 έως 20 κυβικά 0,28 €/κυβικό
Για κατανάλωση από 21 έως 60 κυβικά 0,42 €/κυβικό
Για κατανάλωση από 61 έως 1000 κυβικά 0,55 €/κυβικό
Για κατανάλωση από 1001 κυβικά και πάνω 0,80 λεπτά/κυβικό
Επίσης η καταμέτρηση των υδρομέτρων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε χωριά γινόταν ανά εξάμηνο και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πόλεις (Τσοτύλι, Νεάπολη, Εράτυρα, Γαλατινή και Σιάτιστα) γινόταν ανά τετράμηνο.
kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου