Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στους 16 οι νεκροί από το ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέσβου...


Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες ανοιχτά του Μόλυβου της Λέσβου, όπου νωρίς το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες.
Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μεταναστών που έχουν περισυλλεγεί στα ελληνικά αλλά και στα τουρκικά χωρικά ύδατα ανέρχεται σε 16, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Παράλληλα, έχουν έχουν περισυλλεγεί ζωντανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.
Ειδικότερα, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex έχουν περισυλλεγεί εννέα σοροί (Έξι γυναίκες, δύο άνδρες και ένα παιδί), ενώ άλλες επτά σορούς περισυλλέξει η τουρκική ακτοφυλακή.
Κατά δήλωση της μίας γυναίκας ναυαγού, η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τα τουρκικά παράλιαστην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους. Η ανέφερε πως στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 25 άνθρωποι.
Πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.
Το ναυάγιο έγινε γνωστό λίγο μετά τις 12:00, όταν βρέθηκαν οι πρώτοι νεκροί στη θάλασσα από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού. Αμέσως άρχισε η επιχείρηση, από θαλάσσης και αέρος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex με τη συμμετοχή και αλιευτικών σαφών της περιοχής, η οποία συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης Frontex, τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, ιδιωτικά σκάφη, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, εναλλάξ με ελικόπτερο δύναμης Frontex, ενώ από ξηράς όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και όχημα δύναμης Frontex.
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου