Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έπεσε τουρκικό ελικόπτερο στα Ιμια μεταδίδεται από την Αγκυρα - Ενδεχόμενο κατάρριψής του ή σκηνοθετημένο επεισόδιο;




ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ


της Μαρίνας Νικολάκη
 
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ένα ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε δύο πτήσεις σε χαμηλό ύψος διάρκειας 5 λεπτών το απόγευμα της Πέμπτης πάνω από τα Ίμια.
 
Όπως σημειώνουν τα ίδια δημοσιεύματα, το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό από Έλληνες στρατιώτες που έσπευσαν στην περιοχή, αλλά βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα.
 
Από ελληνικής πλευράς είχαν υπάρξει προειδοποιήσεις για αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής αν τουρκικό προσωπικό πατούσε στο νησί, αλλά δεν έχει είναι σαφές ότι αυτό ίσχυε και για πτήσεις επάνω από τα νησιά.
 
Οι πιλότοι αναζητούνται. 
 
Tο ελικόπτερο εκτελούσε χαμηλές πτήσεις επάνω απο τις ελληνικές βραχονησίδες.
 
Σύμφωνα με όσα επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, «το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια στις 15.30 ώρα Τουρκίας (14.30 ώρα Ελλαδας) για 15 λεπτά», με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για «δύο εξορμήσεις».
 
Στα ρεπορτάζ τους αναφέρουν ακόμη ότι «μπροστά από τα Ίμια έκανε περιπολία ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και άλλα δύο έκαναν περιπολία από απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από τα Ίμια. Τα ελληνικά σκάφη παρακολουθούσαν από την Λέρο και την Καλόλιμνο τις κινήσεις του τουρκικού ελικοπτέρου και των τουρκικών σκαφών».

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα, Timeturk.com το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή και όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα είχαν προηγηθεί χαμηλές πτήσεις στην περιοχή.
 
Βάσει των όσων αναφέρουν οι Τούρκοι, το ελικόπτερο έχει πέσει σε διεθνή ύδατα και ότι στο σημείο έχουν σπεύσει σκάφη τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής Ακτοφυλακής.
 
Το ελληνικό ΓΕΕΘΑ ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει το συμβάν, αλλά ερευνά τους τουρκικούς ισχυρισμούς. 
 
Ολα όμως δείχνουν ότι έχουμε τουρκική απώλεια....





http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου