Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα στατιστικά του Σάλκε-ΠΑΟΚ και η προϊστορία με τις γερμανικές ομάδες


Ενδιαφέροντα στοιχεία για την προϊστορία του ΠΑΟΚ με Γερμανικές ομάδες έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θέλοντας να βάλει το φίλαθλο κοινό στο κλίμα της αναμέτρησης ενόψει του αποψινού επαναληπτικού αγώνα για την φάση των "32" του Europa League μεταξύ του Δικεφάλου και της Σάλκε.
#Θετικός είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις του με ομάδες από την Γερμανία εκτός έδρας. Σε τέσσερα ματς έχει μια νίκη – δύο ισοπαλίες – μια ήττα. Μάλιστα η μοναδική του ήττα είναι στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε σε γερμανικό έδαφος τον Σεπτέμβριο του 1981 με 2-0 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Ακολούθησαν τρία ματς με Μπάγερν Μονάχου (0-0), με Σάλκε (1-1) και με Ντότμουντ (0-1).
#1 νίκη στη Γερμανία και μια ισοπαλία στην Τούμπα είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στην τελευταία κόντρα του με ομάδα από την Γερμανία στο Europa League. Το 2015-16 αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ για την φάση των ομίλων και την 1η Οκτωβρίου 2015 αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (34’ Μακ – 72’ Κάστρο) στην Τούμπα, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2015 επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας (33’ Μακ). Τα παιχνίδια ήταν για την φάση των ομίλων.
#3 φορές έχει περάσει στην φάση των «32» του Europa League ο ΠΑΟΚ και τις τρεις έχει σταματήσει η πορεία του στην συγκεκριμένη φάση. Μάλιστα στην σειρά των έξι αναμετρήσεων έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μόλις μια φορά με τον Μουσλίμοβιτς την σεζόν 2010-11.
#9 αναμετρήσεις έχει δώσει στην φετινή του ευρωπαϊκή πορεία ο ΠΑΟΚ και πριν από την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε με 3-0 είχε χάσει μόνο από την Καραμπάγκ εντός και εκτός έδρας, ενώ μετρά ακόμη πέντε νίκες και μία ισοπαλία.
http://www.thestival.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου